Øllet blev deres skæbne
Monrad-og-Riislund-01-13-15.jpg
Der blev smagt på de liflige drikke fra Pladderballe Bryghus. Foto: Kaj Bonne
Monrad & Rislund´s samarbejde gennem snart 40 år er legendarisk i dansk underholdning. I marts besøgte de Kulturhuset Pilegården.

Deres pågående, ligefremme og grænsesøgende humor har været banebrydende ikke mindst for udviklingen af dagens stand-up scene. Hos Monrad & Rislund har det talte ord til alle tider haft følgeskab af masser af musik, men da komikerduoen lagde vejen forbi Kulturhuset Pilegården var der også ølsmagning på programmet med øl fra Monrad og Rislunds eget bryghus.

For mere end 25 år siden var Monrad & Rislund forsidestof i forbindelse med udsendelsen af albummet “Øl er gud”. Bryggeriet Carlsberg ville med fogedforbud have udgivelsen standset, idet de mente, at pladeomslaget krænkede deres varemærkerettigheder. Byretten mente det modsatte…Den gang kunne ingen vide, at Monrad & Rislund en dag selv ville stå bag egen ølproduktion, men i 2011 tog en virksomhed fra deres fiktive univers springet fra den virtuelle verden til den barske virkelighed: Pladderballe Bryghus blev en realitet.

Efter en vanskelig start er Pladderballe Bryghus i dag et velkonsolideret brand blandt mikrobryggerier. Øllet, der brygges på Svaneke Bryghus, har navne efter begreber i det Monrad og Rislundske univers f eks. Kalapøjser, Brodtgaard Basement Reserve og Kakerlakpuler.

Ølsmagningen indledte aftenens forestilling og blev varetaget af direktør for Pladderballe Bryghus, John Serritzlev, som delte ud af sin viden om øl.

Derefter kaprede de to komikere scenen med et show, der viste at Monrad & Rislund er ikke blevet mildere gennem årene. Som +60årige har de fortsat meninger om stort set alt og meningerne holdt de bestemt ikke holdt for sig selv denne aften.

Samme med Øyvind Ougaard leverede de desuden en del af deres musikalske hits. Herunder hittet “Syd for Køge”, som Kim Larsen gjorde til en landeplage.

En begejstret gæst takkede efterfølgende duoen: “Tak for et fantastisk show i Brønshøj! Jeg er øm i hele ansigtet af at grine! … – og held og lykke på hitlisterne som dansktopsangere – ikke mindst i Tyskland med den storslåede tyske tyrolerudgave af Syd for Køge. Jeg må indrømme, at jeg næsten ikke kunne få luft til sidst – hold kæft det var sjovt.”

Monrad og Riislund 08 13-15

Monrad og Rislund leverede varen til morskab for de mange fremmødte. Foto:Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top