Mestre i frimærker
BHAFrim.jpg
Årets præmietagere ved det lokale mesterskab i udstilling af frimærker. Fra venstre ses John Worm Pedersen, John Madsen og Ejgild Randløv. Foto: Privat
Den gode, gamle beskæftigelse med at samle på frimærker går ud på langt mere end at sætte de små sager ind i albummer

Den gode, gamle beskæftigelse med at samle på frimærker går ud på langt mere end at sætte de små sager ind i albummer. Rigtigt interessant bliver det først, når man knytter filatelien dertil i form af mærkernes trykmæssige og postale historie. Og direkte kreativt bliver det, når man anvender frimærker, stempler og kuverter til at fortælle en historie – med udgangspunkt i en udstilling, et såkaldt eksponat.

Den 9. april afholdt Brønshøj Frimærkeklub sit klubmesterskab, hvor aftenens 16 fremmødte medlemmer agerede dommere over for mesterskabets tre udstillere, som hver præsenterede en ramme à 16 plancher i A4-størrelse. Alle tre eksponater var smukt sat op, og der var spænding til det sidste om udfaldet.

John Madsen vandt klubmesterskabet med en katalogsamling af frimærker og kuverter fra Chile. Hans udstilling var så filatelistisk interessant, at dommerne belønnede ham med 36 point.

Den rutinerede udstiller, særdeles vidende filatelist og tidligere klubmester Ejgil Randløv blev nr. 2 med et smukt eksponat, som bar titlen “Airmail”, idet han opnåede 33 point, og John Worm Pedersen opnåede 27 point og blev nr. 3. Det skete med et morsomt eksponat med Walt Disney-motiver, som han nærmest havde komponeret for sit 5-årige barnebarn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top