”Lyst” er nøgleordet
Køkkenforretning-01-16-15.jpg
Vi er blevet taget rigtig godt imod i Brønshøj. Der er allerede flere af naboerne der har været forbi og sagt velkommen, fortæller Hany Elssa, der her står sammen med den daglige leder Bjarne Larsen. Foto: Foto Kaj Bonne
Man kommer uvilkårligt til at tænke på Niels Olsen i rollen som køkkenmontøren Niller i den danske filmkomedie”Den Eneste Ene”, når man besøger Hany Elssa i hans nyåbnede køkkenbutik Designa Køkken på Frederikssundsvej 146 A. Hany Elssa er nemlig lige så stor en køkkenelsker som Niller.

Det var tilfældigt, at det er blevet køkkener, som blev Hany Elssas stor passion. Da han i 1986 flyttede til Danmark fra Egypten med sin kone, var det med et eksamensbevis som matematiklærer i kufferten.

-I starten havde jeg svært ved at være i Danmark. Her var koldt og kulturen anderledes, så min kone og jeg tænkte på at flytte tilbage igen, men efter to år var jeg rigtig glad for at være her. Jeg havde mødt en egypter, som var entreprenør, og han gav mig mulighed for at se, hvordan man renoverede huse fra enden til anden. Jeg vidste absolut ingenting om byggebranchen, men jeg fik lov til at gå med de forskellige håndværkere igennem mange år og lærte alt fra at lægge gulve og til at sætte køkkener op, fortæller Hany Elssa, der også oplevede nedgangtiderne, som betød, at han måtte forlade håndværkerfaget og kom ud og arbejde som ansvarlig for toldfrie varer i SAS.

-Men det var ikke det, jeg ville. Jeg gik kun på arbejde for at tjene penge og betale mine regninger. Jeg var på ingen måde drevet af lyst, og jeg har altid lært mine to sønner, at lysten er vigtig for et godt liv, forsikrer Hany Elssa, hvis yngste søn også er ansat i firmaet.

 

Brændt varm på Brønshøj

For nogle år tilbage tog han i samråd med sin kone beslutningen om at opgive det faste job og i stedet blive selvstændig køkkenforhandler. Han åbnede en lille forretning i Valby, og da pladsen i forretningen blev for småt, kiggede Hany Elssa sig om efter større lokaler.

-Jeg kiggede mange steder, men jeg faldt for Brønshøj og brændte mig varm på lokalerne her på Frederikssundsvej, indrømmer Hany Elssa, samtidig med at han lige må tage telefonen fra leverandøren i Jylland.

Designa Køkken er en dansk virksomhed der blev stiftet i 1992 i Kjellerup. Den startede med at lave “saml-selv” møbler som kommoder og reoler, men siden 2000 har man også produceret køkkener.

Og man kan da også få det helt, som man vil hos Hany Elssa. Man kan købe køkken i alle prisklasser. Det billigste ligger på cirka 10.000 og det dyreste, Hany Elssa har lavet, ligger på én halv million kroner. Allerede inden åbningen sidste uge havde forretningen solgt seks køkkener og adskillige garderobeskabe.

Firmaet må gerne blive i familien

-Jeg er ikke selv typen, der skal have det nyeste køkken i mit eget hjem – for mig er det vigtigste at det, der fungerer og ser pænt ud. Derimod elsker jeg at designe køkken sammen med kunderne. Vi ligger højt på Trustpilot, og for mig er det primære at have glade kunder, og folk der hilser på mig på gaden og giver deres gode oplevelser med Designa Køkken videre til andre, fortæller Hany Elssa, der da håber, at firmaet en dag vil kører videre af sønnerne.

-Min ældste søn var også med i starten i Valby, men han ville gerne afprøve sin kreativitet, så han er uddannet tatovør og arbejder som tatovør. Jeg støtter ham fuldstændig, men han har lige været tilbage for at sige, at han gerne vil arbejde i firmaet én gang om ugen. Det er jeg da glad for, fastslår den 54-årige ejer, der til daglig mest er at finde i forretningen i Valby, mens Brønshøj afdelingen ledes af Bjarne Larsen der er indretningskonsulent.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top