Lokal international sanger vender hjem
ditte-højgaard-andersen.jpg
Sopranen Ditte Højgaard Andersen er aktiv i hele Europa. Foto: Presse
Det er med stor glæde og forventning at Brønshøj Kirke inviterer til koncert søndag den 26. april kl. 15.00 med én af Danmarks førende sopraner - Ditte Højgaard Andersen.

Den lokale sangstjerne er aktiv i hele Europa som freelance sanger i mange sammenhænge fra opera til kirkemusik og gæster her kirken i forbindelse med fejringen af orglets 40-års jubilæum.

“Orgel og operasanger – med pigekor” er temaet for koncerten hvor også Brønshøj Kirkes Pigekor medvirker. Repertoiret er musik af bla af N. W. Gade, Carl Nielsen, Mozart og den berømte Pie Jesu af Andrew Llloyd Webber, hvor Ditte høres i en duet med én af sangerne fra Kirkens Pigekor.

Da Ditte også har lokal tilknytning til Brønshøj Kirke, har vi stillet hende nogle mere personlige spørgsmål som hun frimodigt har svaret på, og hun giver også her læserne et lille indblik i en sangers hverdag:

 

4 hurtige til Ditte

Fortæl om din tilknytning til Brønshøj Kirke?

Brønshøj kirke er et sted jeg altid er kommet. Min mormor og jeg var tætte og vi tog tit på udflugt til kirkegården, hvor min morfars grav skulle passes. Således husker jeg mange solrige dage hvor jeg fik lov at vande den lille vigtige plads. Siden blev min far kirkesanger i kirkens kor og da han døde fik en han en rigtig fin bisættelse derfra. Så havde jeg pludselig to små haver, der skulle vandes og i dag er også min farmor og mormor begravet på jeres smukke kirkegård og nu har jeg ført vande-traditionen videre til mine børn. Sidst men ikke mindst – og måske lidt mere muntert er min niece i pigekoret og jeg ved at hele min familie nyder at komme til koncerter i kirken og opleve noget nyt, levende og glædesfyldt

Hvorfor er du blevet sanger/ hvad betyder sangen for dig?

Jeg er opvokset med to musikalske forældre – min mor som musiklærer og min far som operasanger. Således kom jeg på musikskolen Sankt Annæ Gymnasium hvor jeg elskede at synge i Pigekor. Jeg fandt ud af at jeg havde – forholdsvist – let ved at synge, og tog chancen og søgte på Musikkonservatoriet og derefter Opera Akademiet og pludselig en dag var studietiden forbi og jeg var blevet sanger!

Siden har jeg arbejdet som freelance sanger i meget af Europa og i mange forskellige sammenhænge. Jeg nyder at mit arbejdsliv er så varieret og elsker at få lov til at udtrykke mig gennem al den skønne musik, der findes.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

En typisk dag som sanger findes ikke rigtig – alle dage er forskellige. Nogle dage er det bare mig, min stemme og mit klaver med ny musik der skal læres og det kan lyde temmelig jammerligt. Andre dage arbejder jeg med inspirerende pianister, sanglærere og musikere og det begynder at lyde lidt bedre. På udvalgte dage er jeg ude i flotte koncertsale, store scenerum eller smukke kirker og jeg trækker i koncertkjole/ kostume og endelig samler musikken sig og jeg får lov til at vise det frem som jeg har arbejdet på, og hvis det er en rigtig god dag, så forsvinder tid og sted og musikken får lov at tale og så er jeg..nå ja, nærmest lykkelig.

Ved koncerten medvirker også Brønshøj Kirkes Pigekor. Har du nogle gode råd til pigerne i koret?

Jeg glæder mig til at synge med pigerne fordi jeg selv husker min pigekorstid som noget af det bedste. Med denne koncert får jeg lov til at opleve det hele lidt igen. Jeg kan ikke råde pigerne til andet end at nyde det hele og prøve altid at holde fast i musikken på den ene eller anden måde.man bliver simpelthen glad af god musik!

Hermed opfordret til at komme og høre god musik – vel mødt til en stor musikalsk oplevelse med en fantastisk stemme med stor udtryk og skønhed. Og hør Ditte Højgaard Andersen sammen med lokale piger fra Brønshøj Kirkes Pigekor. Entré 50 kr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top