Jeg elsker at bo i Brønshøj
Jesper-Ravn-Nielsen-01-17-15.jpg
Det ville være skønt om der kom mere liv på Bellahøj Friluftsscene. Jeg tror desværre ikke, at der sker så meget fra kommunal hånd. Det bliver nok lokale som mig selv, som skal sætte liv i stedet, siger Jesper Ravn Nielsen. Foto: Kaj Bonne
Oprindelig kommer filminstruktør Jesper Ravn Nielsen fra Aalborg, men efter et par afstikkere endte han for fire år siden i Brønshøj og er nu manden bag festivalen på Bellahøj Friluftsscene "En sommerdag på Bellahøj".

Det er tredje år, at Jesper Ravn Nielsen har været frivillig og primusmotor for festivalen, der i år bliver afholdt både den 29. og den 30. maj.

-Da jeg flyttede til Brønshøj med min familie, gik jeg en tur og endte lige pludselig ved friluftsscenen og tænkte: “Wauh, hvor er her flot”. Jeg har fulgt med i musiklivet i 20 år og havde aldrig hørt om stedet. Jeg gik og glædede mig til, at der ville komme koncerter på friluftsscenen. Jeg fulgte med i aviserne, men koncerterne kom aldrig. Så jeg tænkte, at jeg selv måtte gøre noget, fortæller Jesper Ravn Nielsen, der startede med at sende en ansøgning Lokaludvalget om støtte til en musikfestival.

I forbindelse med Bellahøj Friluftsscenes 75-års dag i 2013 havde Lokaludvalget allerede påtænkt sig, at begivenheden skulle fejres, så jeg fik en pæn pose penge til at arrangere en koncert for. Det blev en succes med 700 gæster, siger Jesper Ravn Nielsen, der nu for tredje gang arrangere en “En sommerdag på Bellahøj”. Festivalen er for hele familien. Det er alt fra troubadour Niels Schousen til børnesangerinden, Anna Spejlæg, som underholder. I år kommer der omkring 10 bands og 2 forfattere – alt foregår på dansk.

-Jeg har tænkt det som en familieudflugt, hvor man tager sin madkurv med. Derfor begynder festivalen også om eftermiddagen begge dage, fortæller Jesper Ravn Nielsen, der håber at endnu flere vil finde vej til arrangementet i år.

-Der er blevet trukket på vennerne, og så er der mange, der har meldt sig for at give en hånd med. Det er et stort arbejde, men det er også sjovt, fortæller Jesper Ravn Nielsen, der er vild med at bo i hjertet af Brønshøj.

-Jeg elsker Brønshøj. Jeg hilser på folk på gaden og vi laver mad sammen i vores opgang. Det er som en lille landsby midt i København med 40.000 mennesker. Derfor håber jeg også på sigt, at Bellahøj Friluftsscene kan blive for Brønshøj, hvad Bøgescenen er for Skanderborg. Det betyder meget for vores bydel, at vi kan være kendt for mere end bare Bjarne Reuter. Hvis vi med frivilliges hjælp hvert år kan blive ved med at stable “En sommerdag på Bellahøj” på benene, så tror jeg efterhånden folk vil forbinde Brønshøj med friluftsscenen, fastslår 44-årige Jesper Ravn Nielsen.

En sommerdag på Bellahøj

Bellahøj friluftsscene

29.-30. maj – begge dage kl. 15-24

Pris for festivalen er 140,-

Billetter kan købes på billetexpressen.dk eller ved indgangen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top