Japansk forår på Husum Torv
Husum-Torv-01-18-15.jpg
Foto: Kaj Bonne
I sidste uge blomstrede de japanske kirsebærtræer på Husum Torv, og i en alt for kort periode kastede farverne fra de mange blomster et både yndefuldt og næsten poetisk skær over torvet, som nok er mere trafikplads end et egentligt torv.

I sidste uge blomstrede de japanske kirsebærtræer på Husum Torv, og i en alt for kort periode kastede farverne fra de mange blomster et både yndefuldt og næsten poetisk skær over torvet, som nok er mere trafikplads end et egentligt torv. Oprindeligt var stedets navn Sløjfen, og det var først omkring 1970 det officielle navn blev Husum Torv.
Den første sporvogn, linie 5, kom til Husum i 1924, og torvet busbetjenes i dag af Movias buslinjer 5A, 200S, 350S, 22, 166 og 81N. Det har tidligere været politisk besluttet, at flytte endestationen for bus 5A til sløjfen ved Husum Station på Islevhusvej for at skabe bedre sammenhæng mellem bus- og tognettet, men planerne blev aldrig gennemført, da busserne viste sig at være for lange til at kunne vende ved stationen.
Husum Torv blev sidst renoveret i 2001 – præcis 100 år efter at Husum blev indlemmet i Københavns Kommune.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top