En helt ny dynamisk sund måde at gå og stå på
malene-lang.jpg
Statsautoriseret Fodterapeut Malene Lang afholder temadag med særlig fodtøj. Foto: Privat.
Fodterapeuterne i Brønshøj starter nu en helt ny aktivitet på klinikken.

Mange mennesker lider af trætte og tunge ben, f.eks. som følge af længerevarende gående og stående arbejde, graviditet, åreknuder eller defekte veneklapper.

I forbindelse med temadagen præsenteres et særligt fodtøj med flydende gelé: Komfort-sko hvor der er indarbejdet et specielt udtageligt indlæg med væske, der flyder – lidt tungere en vand.

Den cirkulerende bevægelse af gelé’en bevirker, at føddernes små interne muskler konstant bevæges, således af fodafviklingen bliver mere elastisk. Svajet øges. Derved kan foden bedre pumpe blod tilbage mod benene, og hævelser kan både lindres og forebygges. Samtidigt ændres bevægelsesmønstret så stående og gående aktivitet bliver dynamisk.

Udover komfort-sko forhandles der ligeledes terapeutiske væskesåler, som er trykaflastende og venepumpestimulerende, hvilket ikke alene er komfortabelt men kan også bl.a. forebygge sår under diabetikeres fødder og sørge for bedre blodcirkulation i foden.

Gel-teknologien er testet af Universitetshospitalet i Warszawa og Glasgow, der er offentliggjort i de to videnskabelige tidsskrifter “Diabetic Medicine” og “Journal of Diabetes and Vascular Care”.

Teknologien præsenteres i samarbejde med ProBody Medical’s konsulent, Finn Jensen. Aktuelt afholdes temadagen med tilhørende demonstration den 16. april 2015 på Husumvej 133, 2700 Brønshøj.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top