Cricketklubben udsat for tyveri
cricket.jpg
Sheikh Saleem og socialborgmester Jesper Christensen ved åbningen af Copenhagen Cricket Clubs nye pitch i Tingbjerg sidste sommer. Foto: Christian Ove Carlsson
En af dansk crickets dominerende klubber Glostrup CC har "stjålet" tre af klubbens bedste spillere.

Succes kan måles på mange måder. Sportslig succes, organisatorisk, økonomisk eller heldige bestræbelser på at knytte så mange spillere/interesserede til en sportsklub som muligt. Og skabe en god ånd, hvor der er respekt og plads til alle.

Copenhagen Cricket Club med hjemsted og bane i Tingbjerg er nationalt og internationalt kendt for sin kombinerede sportslige og sociale integrationspolitik, og for at have udviklet klubben til at tælle over 230 medlemmer efter et virke på kun to og et halv år. 17 nationer findes i CCC.

Klubben har i forbindelse med de sportslige ambitioner investeret betydelige kræfter i træning og i at sende de bedste eller mest talentfulde spillere på kurser og træningsophold. CCC har en stærk social-integrations profil, men man vil bestemt også vinde mesterskaber, det danske mesterskab om max ti år!

Alt har tegnet lovende her op til turneringsstarten ikke mindst for klubbens førende seniorhold, der har kvalificeret sig til spil i Dansk Cricket Forbunds 2. division.

-Ja, vi har med store forventninger set frem til turneringsstart, bl.a. har vintertræningen i Voldparkens sportshal været intensiveret, med egne trænere men også med assistance af Dansk Cricket Forbunds træner Peter Klokker. Denne kombination har vi haft store glæde af, og i den forbindelse skylder vi en stor tak til DCF.

Vi har netop truffet aftale om coaching af en mangeårig dansk landsholdspiller, for at hæve det sportslige niveau, og for at vise de unge nydanskere, at det kan betale sig at sætte sig mål og forfølge dem.

Chok for CCC

-Derfor er det også dobbelt ærgerligt – for at bruge et diplomatisk udtryk – at vi nu erfarer, at en af landets dominerende klubber, Glostrup CC, har “overtalt” tre af vore bedste spillere til at skifte klub. Her lige op til sæsonstart.

Der er tale om regulært talent-rov, fordi Glostrup ikke har evnen til at tiltrække nye spillere.

-Jeg har naturligvis talt med de tre unge spillere, og alle fortæller, at de skifter, fordi de af ledende personer i Glostrup CC har fået lovning på at spille på Glostrups 1. divisionshold, og for den enes vedkommende med udsigt til en senere plads på det danske cricketlandshold. Det er lettere at profilere sig via 1. division end via en ny klub i 2. division, fortæller en både ærgerlig og chokeret formand for Copenhagen Cricket Club Sheikh Saleem, der har lagt et kolossalt arbejde i et få CCC op at stå.

-Jeg under de unge mennesker de bedste, ingen tvivl om det. Hvis de ikke kan vente, til vi selv kommer i 1. division eller Elitedivisionen, hvad med garanti vil ske, så skal de naturligvis følge deres inderste ønsker. Min ærgrelse grænsende til vrede og frustration går udelukkende på fremgangsmåden, som hvis den udvikler sig kan blive dræbende for en ellers nobel sports som cricket. I den forbindelse har jeg modtaget adskillige henvendelser fra andre klubber, der har været udsat for lignende episoder.

Det er tyveri

-Cricket er ikke en stor sportsgren i Danmark, men det er, eller burde være det, en sport med god etik og moral. Det rigtige i en sag som denne havde naturligvis været, at HVIS de unge mennesker havde henvendt sig til Glostrup, hvad er den lidt besynderlige påstand fra Glostrup, så burde Glostrup have taget kontakt med undertegnede som formand for CCC. Så havde der været orden og rene linjer. Nu lugter sagen langt væk af tyveri og uncricket-like optræden.

Sheikh Saleem har i to omgange været i kontakt med Glostrup CC. Formanden David Borchersen har i en kort og arrogant mail svaret, at klubben ikke har lovet de tre spillere noget som helst, og de i øvrigt selv har henvendt sig til Glostrup.

Det sidste afviser som nævnt spillerne kategorisk over for Sheikh Saleem. De fastholder, at det er den magtfulde Glostrup CC, der har kontaktet dem, under et træningsseminar, og med meget farverige løfter.

Straf til Glostrup

-Ifølge reglerne kunne vi i Copenhagen Cricket Club blokere for de tre spillere i en sæson, men det vil vi ikke, tilføjer Sheikh Saleem. Vi synes det er en beklagelig sag, som på inden måde er klædelig for det danske cricket-miljø. Men vi vil gerne huskes som den klub, der ikke går i små sko, men tænker i de store linjer, slutter formanden for CCC.

CCC har forhørt sig om Glostrup CC i dansk cricket, og der tegner sig et broget billede. Flere klubber siger direkte, at de har været udsat for forsøg på spiller-tyverier fra Glostrups side, Glostrup er ganske enkelt kendt for den fremgangsmåde, desuden blev Glostrup af flere årsager af Dansk Cricket Forbund flyttet ned fra Elite-divisionen til 1. division

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top