Carit Falch om tiden i Brønshøj Boldklub
MG_8548.jpg
Carit Falch Foto: Christian Ove Carlsson
Det er med stor ærgrelse for os, der kunne lide den nye spillestil, at Carit Falch og Brønshøj Boldklub har valgt at stoppe samarbejdet.

Carit Falch tiltrådte sidste år efter at Bo Henriksen forlod klubben til fordel for AC Horsens. Samtidig mistede klubben stort set alle stamspillerne til andre klubber, så det var bestemt ikke gode odds at lægge ud med. Manglende point ja, men spillestilen var ikke til at tage fejl af. Nytænkende og en helt anden tilgang til spillet, hvor det gælder om at være spildominerende, var et af Carit Falchs tiltag. At missionen ikke fik lov til at fortsætte er nok et sammenfald af mange faktorer, hvor pointene har betydet mere end spillestilen. 10 kampe ud af 23 er endt uafgjort, og dem der har fulgt kampene har også kunne se at det er de meget små marginaler der i mange af kampene har været afgørende. Carit Falch vil blive savnet og det bliver spændende at se hvad en ny træner kan tilføre holdet. Avisens sportsmedarbejder mødte Carit Falch umiddelbart efter “skilsmissen”.

Intelligent fodbold

– Jeg prøver altid at skabe et intelligent fodboldhold. Jeg ville gerne vise at det er muligt at kombinere energi og vilje med intelligens, siger Carit Falch. – Jeg vil helst have spillere, som selv tænker og engagerer sig i holdets og egen udvikling og præstation. I sådan en skabelses proces får man ikke det hele på en gang, så vi startede med at arbejde med det defensive fundament – det intelligente pres – så spillerne følte at det ville være svært at score imod os og at vi kunne stjæle bolden og komme til chancer i omstillingerne, fortsætter han.

– Hvis man kigger på hvor få mål vi har lukket ind i turneringen, og hvor tætte kampe vi spillede hver gang, så kan jeg med tilfredshed se, at meget af det var begyndt at virke. Vi nåede ikke så langt i processen med at skabe et spilstyrende og bevægeligt angrebsivrigt fodboldhold, men jeg synes vi havde perioder i nogle kampe, hvor det trådte frem.

 

Om potentialet i spillertruppen

Med Carit Falch som træner slog Brønshøj en 33 år gammel klubrekord og spillede 8 kampe i træk uden at lukke et eneste mål ind, spillede 10 kampe i træk uden nederlag og spillede sig i kvartfinalen i Pokal turneringen og slog Superliga holdet OB undervejs.

– Jeg synes truppen i Brønshøj er ung og spændende. Det er dog vigtigt, at de får den rette ro og opbakning sammen med kravene om, at de skal præstere deres bedste i weekenden. Der er mange spillere med et stort potentiale, som kan udvikle sig til at blive dygtige divisionsspillere og sågar Superliga spillere, fortsætter Carit Falch. – I truppen har der generelt manglet nogle “gamle drenge”, som har prøvet det meste, og har overskuddet til at give det videre til de andre. Vi manglede det rutinerede element, for at de andre kunne have vist endnu mere af deres potentiale.

 

Hverdagen med teamet vil blive savnet

– Jeg kommer til at savne hverdagen med hele teamet og spillerne, og hver dag var jeg glad, når jeg gik på banen. Både i teamet og i truppen er der rigtig mange gode mennesker, som vil klubben det bedste. Vi havde også nogle dejlige aftener udenfor fodboldbanen, hvor vi hyggede os og lærte hinanden bedre at kende som mennesker. Det har været en stor fornøjelse. Til sidst kommer jeg til at savne Brønshøjs fans, som også har fået en speciel plads i mit hjerte. Jeg forstår godt, hvis folk efterhånden blev trætte af at høre spillerne og jeg rose vores fans efter alle kampene. Men jeg kan garantere, at det er vaskeægte beundring og glæde, siger Carit Falch og slutter med at takke alle i og omkring Brønshøj Boldklub og ønske alle held og lykke fremover. – Jeg vil nyde at komme på Tingbjerg Ground og heppe på Brønshøj i fremtiden. På trods af at det ikke blev til så lang tid, så har det været en fantastisk tid med masser af dejlige minder, slutter han.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top