Ældre hjælper ældre
Frivillig-Laila-Nielsen-01-13-15.jpg
Laila Nielsen nyder at gøre en forskel som besøgsven. Foto: Kaj Bonne.
"Der er mange ældre mennesker, der sidder alene uden netværk. Det kan være ensomt og svært at få dagligdagen til at hænge sammen," fortæller Laila Nielsen, der er pensioneret oversygeplejerske. Hun startede i 2010 Brønshøj Sogns besøgstjeneste i samarbejde med sogne- og sygehuspræst Karsten Thomsen. En frivillig tjeneste, hvorigennem ældre borgere kan få en besøgsven.

“Det hele startede, da min mand blev uhelbredeligt syg og ønskede at tale med en præst i de uger han havde tilbage. Jeg passede ham herhjemme, og Karsten kom hos os privat hver 14. dag og havde lange samtaler med min mand,” fortæller Laila Hansen. Efter hendes mands død, spurgte præsten om Laila havde lyst til at være besøgsven.

“Det sagde jeg ja til, og det resulterede i at jeg var med til at etablere Brønshøj Sogns besøgstjeneste fra bunden,” fortæller Laila Nielsen.

Laila Nielsen blev selv besøgsven for to ældre damer, som hun har besøgt lige siden opstarten. I dag er hun koordinator for hele projektet. Det er Laila, der tager ud og besøger alle nye ældre, der henvender sig, og det er hende, der har samtaler med alle nye besøgsvenner og matcher dem med hinanden. Det er også Laila, der skriver ansøgninger til økonomiske midler og evaluerer projektet. Med andre ord – Laila Nielsen arbejder frivillig en stor del af sin tid.

“Jeg laver noget hver dag, men prøver også at holde nogle fridage. Jeg vidste godt, jeg ville finde på noget, når jeg blev pensioneret,” smiler hun.

Stor taknemmelighed

Rollen som besøgsven indeholder masser af nærvær og snak.

“En god besøgsven er mere lyttende end talende og fornemmer hvad der rør sig, hos den man besøger,” forklarer Laila Nielsen og fastslår, at en besøgsven ikke er en rengøringshjælp. Men der kan sagtens være praktiske opgaver.

“Man kan hjælpe den ældre til frisør eller gå en tur. Man kan spise frokost sammen eller hjælpe med at gå på vaskeriet. Det vigtigste er samværet,” fastlår Laila Nielsen. Hun har selv blevet beriget med et stort netværk af det frivillige arbejde.

“Da jeg var oversygeplejerske, så jeg ikke så mange mennesker. Jeg arbejdede hele tiden. I dag har jeg et meget større netværk end tidligere, fordi jeg engagerer mig i ting og møder en masse mennesker.” Hun er ikke i tvivl om, hvorfor hun lægger kræfter i arbejdet.

“Jeg får så meget igen. Når man er besøgsven, oplever man så meget taknemmelighed og glæde. Nogle ældre er så ulykkelige, når jeg træder ind af døren, og jeg kan se de blomstrer op efter en tur udenfor eller en kop the. Det er det hele værd,” fortæller Laila Nielsen, der gerne lægger frivillige timer i noget, der gør en så stor forskel for andre mennesker. Og hun har ingen intentioner om at stoppe.

“Jeg føler mig ikke gammel endnu. Jeg har masser energi til at hjælpe andre.”

Om besøgstjenesten

Vil du være besøgsven eller har du brug for en besøgsven? Så kontakt Laila Nielsen på 51513517 og se mere på www.bronshojkirke.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top