20 mio. kroner til nye gymnastiksale
Foto-Bellahøj-Skole.jpg
Bellahøj Skole set fra skolegården. Foto: EF
Udvidelsen af Bellahøj Skole er blevet dyrere end først antaget – blandt andet på grund af skolens to nye gymnastiksale, som det forventes skal delvist nedgraves.

Med det stigende antal børn i Brønshøj besluttede partierne bag sidste års budgetforlig i København at afsætte 135 mio. kroner til at udvide Bellahøj Skole, så den fremover kan huse yderligere 280 børn samt en særlig idrætstalentlinje for skolens ældste klasser.
Siden har det vist sig, at byggeprojektet, der blandt andet indeholder to nye gymnastiksale, er dyrere end forventet. Derfor har forligspartierne valgt at afsætte yderligere 20,4 mio. kroner til Bellahøj Skole. Pengene kommer fra den såkaldte overførselssag, som blandt andet indeholder midler, der ikke blev brugt i kommunens budget sidste år.

Ordentlige idrætsfaciliteter
Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev var ikke en del af budgetforliget, men glæder sig over, at der nu kommer en løsning til skolen. – Det er vigtigt, at vi kommer godt i gang med udbygningen af Bellahøj Skole, så vi både får skabt den nødvendige plads til de mange nye elever og ikke mindst sikret, at skolen, der er kendt for sin særlige idrætsprofil, får ordentlige idrætsfaciliteter, siger Pia Allerslev. Det er blandt andet de to nye gymnastiksale, som har vist sig at blive dyrere end først beregnet. For at bevare det naturskønne område, der omgiver skolen, ønsker man at nedgrave de to sale delvist, hvilket medfører en øget udgift.
Børne- og Ungdomsudvalget på Københavns Rådhus behandler efter påske en indstilling om, at der frigives 10,4 mio. kr. til den konkrete projektering af skolens udbygning. Et endeligt projektforslag skønnes at ligge klar i starten af 2016.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top