Venstre rører ikke huslejereguleringen
Socialdemokraterne går til valg på at kritisere det, Venstre går til valg på. Eller det, som de vil skræmme vælgerne til at tro, at Venstre går til valg på. Lars Weiss (S), er ingen undtagelse. Den 17/3 efterlyser han i Brønshøj-Husum Avis klart svar fra Venstre om huslejereguleringen. Årsagen er, at nogle få Venstrefolk, heriblandt […]

Socialdemokraterne går til valg på at kritisere det, Venstre går til valg på. Eller det, som de vil skræmme vælgerne til at tro, at Venstre går til valg på. Lars Weiss (S), er ingen undtagelse. Den 17/3 efterlyser han i Brønshøj-Husum Avis klart svar fra Venstre om huslejereguleringen. Årsagen er, at nogle få Venstrefolk, heriblandt jeg selv, i en kandidattest svarer noget lidt andet om sagen end Venstres officielle politik. Socialdemokraterne lugter blod. Men de kan godt pakke hugtænderne sammen.

Venstre vil ikke ændre huslejereguleringen. Men jeg mener personligt, at huslejereguleringen principielt er forkert. Huslejereguleringen betyder, at udlejere ikke selv må bestemme, hvor meget de tager i leje for lejeboliger, der er bygget før 1992. Det synes jeg er en lidt urimelig ordning for udlejerne, som vi nærmest ikke ser magen til andetsteds. Jeg tror i hvert fald ikke, at man ville kunne få en lignende lov igennem i dag. Men den holdning kræver flertal i Folketingsgruppen, før den bliver Venstres politik. Det er der langtfra. Skulle det engang ske, så taler vi om en lang udfasning af ordningen, så en masse lejere ikke pludseligt kommer i økonomisk klemme. Weiss undrer sig åbenbart over, at Danmarks største parti med ca. 45.000 forskellige medlemmer kan have uenigheder. Jeg ved godt, at S har færre medlemmer, men jeg troede egentlig, at Weiss havde fuld forståelse for det – især al den stund, at pressen i disse dage skriver om Socialdemokraternes uenighed på dagpengeområdet. Det håber jeg var klart svar nok.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top