Stigs liv på skinner
Stig-Torp-Kaspersen-11-15.jpg
Stig Torp Kaspersen blev fejret af de nærmeste ved en reception i selskabslokalerne på Ruten. Foto: Kaj Bonne
Formanden for boligforeningen SAB i Tingbjerg Stig Torp Kaspersen fyldte i sidste uge 70 år. Han har siden han flyttede til Tingbjerg i 1972 været aktiv i livet i bydelen og han kom ind i SAB´s bestyrelse i 1973, hvor han mere eller mindre har været siden.

-Jeg er glad for at være i Tingbjerg. Ellers var vi nok heller ikke blevet boende. Jeg har aldrig gået og kigget mig over skulderne, men jeg er da én gang blevet inviteret på øretæver, fortæller Stig Torp Kaspersen efterfulgt af et lille grin. Fødselaren har aldrig været utryg ved at bo i Tingbjerg, og han har da også været vedholdende i sin kamp for, at beboerne får den indflydelse, som de skal have. Dog har der også været episoder i bydelen, som han gerne havde været foruden.

-En ting jeg godt kunne ønske mig, og det er, at folk følte mere ansvar- og ejerfølelse for stedet, hvor de bor. Det ville give et bedre sammenhold, fortæller Stig Torp Kaspersen, der siden 1999 har været formand for SAB´s bestyrelse.

Jobbet som formand har givet Stig Torp Kaspersen blod på tanden, og efter han er blevet pensionist har han fået mere tid.

-Jeg føler mig ikke overbebyrdet af arbejde. Jeg synes det er spændende. Tingbjerg har fået et kvarterløft, der er lavet helheldsplaner, og at der nu er ved at komme nye vinduer og døre i lejlighederne. Vi er ved at få udskiftet hoveddørene, så de bliver indbrudssikret. Det er cirka 2100 døre, der skal udskiftes, fortæller Stig Torp Kaspersen.

Togentusiast

Men det er ikke kun arbejdet i SAB, der fylder i Stig Torp Kaspersens liv. Han er en ægte sporvogns entusiast, der bruger meget af sin fritid med alt, hvad der har med skinner og tog at gøre.

-Jeg har været offentlig ansat hos Københavns Sporveje. Der har jeg siddet på kontor i 47 år, så også mit arbejdsliv har haft noget med sporveje og jernbaner at gøre, fortæller Sig Torp Kaspersen, der så ofte det kan lade sig gøre, kører damplokomotiverne på Museumsbanen Maribo-Bandholm eller på Sporvejsmuseet Skjoldnæsholm.

-Jeg er blevet uddannet efter de gamle regler, som man uddannede vognstyrere efter ved Københavns Sporveje, fortæller Stig Torp Kaspersen, der får julelys i øjnene, når han taler om sin stor passion.

Men passionen for familielivet er også stort. Sammen med sin kone har han en datter og en søn. Hans datter har gjort ham til morfar til et par tvillingedrenge, og som betyder meget for ham og som han har haft mange dejlige rejser og oplevelser med.

I sidste uge blev han så fejret af venner og familie ved en reception i selskabslokalerne på Ruten.

Fakta:

Født på Østerbro

Gift og far til en datter og en søn.

Boet i Tingbjerg siden 1972

Har siddet i SAB´s bestyrelse siden 1973 og været formand siden 1999. Siden 2001 har han også siddet i SAB´s Organisationsbestyrelse

Sidder i lokaludvalget på 7. år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top