Områdefornyelse Husum giver stafetten videre
Freddy-Ingvordsen-40-14.jpg
Freddy Ingvorsen Foto: Kaj Bonne
Siden 2009 har Områdefornyelse Husum arbejdet med at udvikle dele af Husum i en positiv retning. Nu lukker Områdefornyelsen og efter en projektperiode på fem år og de mange projekter forankres lokalt og kommunalt.

Områdefornyelsen har arbejdet på at forbedre de fysiske, sociale, kulturelle og miljømæssige forhold i dele af Husumkvarteret med særligt udgangspunkt i lokalområdets ønsker og behov. Men nu er Områdefornyelsen flyttet fra sine lokaler i EnergiCenter Voldparken og er på vej til at lukke helt ned i løbet af foråret. Tilbage står, at der skal færdiggøres en rapport om indsatsen, samt at de enkelte projekter skal forankres. Da styregruppen for Områdefornyelsen blev nedsat i 2009 repræsenterede Freddy Ingvorsen Brønshøj-Husum Lokaludvalg og han har været valgt som formand for styregruppen siden starten. – Koordinering af ønsker og interesser og samspillet mellem borgere og forvaltning har skabt synlige resultater i Husum. Det er det, der har været styrken og det inspirerende ved at være formand for styregruppen, siger Freddy Ingvorsen.

27,5 mio. kr. plus 133,4 mio. kr.

– Det er styregruppen, der har taget de afgørende beslutninger om målsætning og økonomi, og det har været vigtigt, at sammensætningen af styregruppen består af personer fra de forskellige forvaltninger, medlemmer fra kerneprojekterne og borgere fra Husum, fortæller Freddy Ingvorsen. Med den politiske beslutning om at etablere Områdefornyelse Husum i 2009 fulgte en bevilling på 27,5 mio. kr., og siden er det lykkedes at rejse finansiering til projekter i Husum med yderligere 133,4 mio. kr. – Jeg er ikke i tvivl om, at indsatsen har været pengene værd. Ikke alene er det lykkedes at skaffe penge til lokale projekter, men der er også kommet politisk fokus på kvarteret, siger Freddy Ingvorsen, og tilføjer at det bedste nok har været den netværksskabende effekt – også på tværs af Frederikssundsvej.

Kerneprojekter

Blandt de store fysiske projekter, der er blevet arbejdet med i Områdefornyelse Husum er fastholdelse og udbygning af aktiviteterne på EnergiCenter Voldparken på den nedlagte Voldparken Skole, herunder etablering af Frivilligcentret samt det forberedende arbejde omkring bygningen af en ny idrætshal i Voldparken. Områdefornyelsen har også været aktiv i forbindelse med planerne om ny indretning af Husumparken og det kommende anlæg af en kunstgræsbane i parken. Det er også Områdefornyelsen, der står bag åbningen af Husum Bypark ved Frederikssundsvej og Husumvej med blandt andet scene og legeplads samt planerne om en grøn gang- og cykelforbindelse fra Tingbjerg via Husumparken til S-banen ved Åvendingen.

 

”Det bedste har været den netværksskabende effekt” Freddy Ingvorsen

Energicenter 05 39-14

Områdefornyelse Husum har holdt til i disse lokaler i EnergiCenter Voldparken – nu rykker Brønshøj-Husum Lokaludvalg ind. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top