Nye P-pladser er skidt for kommunen og de almene boligselskaber
Jakob Hougaard kom i sidste uge på banen som endnu en socialdemokrat, der vil forsøge at forsvare det ugennemtænkte krav om at 4000 nye p-pladser skal opføres i København. Konsekvenserne af kravet kan blive, at fattige københavnere vil opleve markante huslejestigninger og at andre kommunale projekter skal spares væk. Hougaard forsøger at overbevise københavnerne om, […]

Jakob Hougaard kom i sidste uge på banen som endnu en socialdemokrat, der vil forsøge at forsvare det ugennemtænkte krav om at 4000 nye p-pladser skal opføres i København. Konsekvenserne af kravet kan blive, at fattige københavnere vil opleve markante huslejestigninger og at andre kommunale projekter skal spares væk.

Hougaard forsøger at overbevise københavnerne om, at de almene boligselskaber ikke rammes så hårdt som Enhedslisten påpeger. I forrige uge kunne det almene boligselskab fsb fortælle, at lejere i deres foreninger kunne blive mødt af huslejestigninger på op mod 600 kr. månedligt. En anseelig sum hvis du spørger mig, og pensionister, der risikerer huslejestigningen.

Jakob Hougaard forklarer rigtigt nok, at halvdelen af anlægsomkostningerne til de nye p-pladser skal findes i kommunen. Det er dog problematisk, at han udlægger det som om, at den ene mia. kroner, som kommunen skal bidrage med, bare ligger og venter på at blive brugt. Det gør den ikke. Pengene skal derimod tages fra andre poster i kommunen, og de nye p-pladser kommer altså til at ske på bekostning af andre projekter, eksempelvis nye cykelstier og forbedring af de københavnske folkeskoler. Det er altså ikke så rosenrødt som Hougaard gerne vil have det til at lyde. P-pladserne er en bekostelig affære, der udelukkende kommer københavnske bilejere til gode. Projektet skal til dels finansieres af fattige københavnere og besparelser i kommunens budget. Det er prioritering jeg ikke kan forstå eller vil være med til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top