Nu starter byggeriet af Kulturhus Tingbjerg
Kulturhus-Tingbjerg-01-13-15.jpg
Foto: Kaj Bonne
Ikke mindre end tre københavnske borgmestre mødte op på Skolesiden i Tingbjerg fredag eftermiddag i sidste uge, da der skulle tages det første spadestik til et nyt og arkitektonisk spændende kulturhus, der skal opføres i tilknytning til Tingbjerg Skole.

 

Byggeriet af kulturhuset, der også skal indeholde det lokale bibliotek, sker i et utraditionelt samarbejde mellem Københavns Kommune og boligselskaberne SAB og FSB. Allerede i 2008 blev der bevilget penge til byggeriet, men en række forhold har forsinket projektet betydeligt. Nu er spaden dog endelig kommet i jorden, og for at det kunne gøres ordentligt, viste hele tre borgmestre, to boligselskabsformænd samt en arkitekt, hvordan man bruger en spade.

På billedet af graverne ses fra venstre arkitekt Thomas Krarup fra COBE, formand for FSB, Birthe Qasem, formand for SAB, John B. Sørensen, overborgmester Frank Jensen, socialborgmester Jesper Christensen og kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

– Jeg er rigtig glad for, at vi nu har taget første spadestik til det nye kulturhus og bibliotek i Tingbjerg. Det er et super flot projekt, som vil blive et nyt vartegn for Tingbjerg og give et kæmpe løft til bydelen. Jeg glæder mig allerede til indvielsen næste år, sagde overborgmester Frank Jensen, inden han greb spaden.

Der var mødt omkring 50 deltagere op til festlighederne omkring de første spadestik til byggeriet af det nye kulturhus i Tingbjerg, der forventes at stå færdigt til indvielse og ibrugtagning i august 2016. Det er dog ikke alle, der er begejstrede over udsigten til et hus i fire etager med store glaspartier. Det lykkedes således en højtråbende kvinde fra sit vindue i en naboejendom at vise sin utilfredshed.
Glæden var til gengæld stor hos talerne, der roste, at der bliver plads og mulighed for et byggeri med en spændende arkitektur. – Det er en historisk dag, som jeg har glædet mig meget til. Jeg håber og tror, at huset vil blive til gavn og glæde for borgerne, sagde overborgmester Frank Jensen og rettede en tak til A.P. Møller Fonden for et økonomisk tilskud, der har sikret, at kulturhuset også får køkkenfaciliteter.

Visionære bygherrer

– Et kulturhus i Tingbjerg har været meget omdiskuteret og er det stadig, sagde socialborgmester Jesper Christensen i sin tale. – Det skal ikke bare være et kulturhus, men et samlingssted hvor man mødes og træffer andre. Repræsentanter for boligselskaberne takkede Københavns Kommune for samarbejdet omkring kulturhuset og udtrykte stolthed over at være med i projektet, der skal skabe mere liv og trivsel i området.
En arkitekt fra arkitektfirmaet COBE, der har tegnet kulturhuset, sagde i sin tale, at der var tale om visionære bygherrer, og han takkede for mange gode idéer, kreative forslag og et stort engagement, både lokalt og hos bygherrerne.

Kulturhus Tingbjerg 03 13-15

Det var Kirstens Konditori på Frederikssundsvej, der havde lavet kagen med et billede af kulturhuset i marcipan til receptionen i forbindelse med byggeriets start. Foto: Kaj Bonne

Kulturhus Tingbjerg 02 13-15

På Tingbjerg Bibliotek er udstillet en model af det kommende kulturhus. Her kigger socialborgmester Jesper Christensen (th), der selv bor i Tingbjerg, nærmere på tegningerne. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top