Københavns Kommune køber vandtårnet
Forside-2-Vandtårn-01-14-15.jpg
Foto: Kaj Bonne
Der blev i sidste uge indgået aftale om den såkaldte overførselssag, hvor overskuddet for 2014 i Københavns Kommune blev fordelt.

Aftalen er blevet indgået af de partier, som også stod bag budgettet i indeværende år, nemlig Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale og Dansk Folkeparti.
Aftalen sikrer næsten en halv milliard kroner til vedligeholdelse af folkeskoler, parker, legepladser og sportshaller – samt bruges til at gøre en række kommunale projekter færdige.
– Jeg synes, det er en god aftale for københavnerne. Vi er fem partier, der sammen har taget ansvar for at få ordnet nogle af de løse ender, vi har i vores by. Jeg er især glad for at vi har taget skridt til at få renoveret endnu to af vores folkeskoler fra gulv til loft, så vi giver byens børn bedre vilkår, siger overborgmester Frank Jensen.

Vandtårn, skoler og toiletter

I aftalen er der afsat næsten 30 mio. kr. til forbedringer i Brønshøj-Husum. Der er bevilget 20,4 mio. kr. til ekstra udgifter til udbygning i forbindelse med et ekstra skolespor på Bellahøj Skole samt en merfinansiering af midlertidige pavilloner på Husum Skole.
Det er også aftalt, at Københavns Kommune tilbagekøber Brønshøj Vandtårn på Brønshøjvej samt grunden. Der er sat 3,2 mio. kr. af til købet samt til den nødvendige vedligeholdelse. Endvidere er der penge til flere toiletter i Tingbjerg Idrætsanlæg, nyt opsamlingssted til daginstitutionen Riiset på Bellahøjvej samt køb af udflytterbørnehave til børnehaven i Hegnshusene.

Spejderne bliver i Brønshøj

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen glæder sig over, at spejderne bliver i Brønshøj. – Jeg vil gerne rose partierne bag forliget, som har sikret, at vi kan købe en ny grund til spejderne. Foreningen er et stort aktiv for lokalområdet med mange børn og unge på venteliste, siger Carl Christian Ebbesen. Spejderne har holdt til i Brønshøj på lejet grund de sidste 50 år, men grunden er solgt, og fra sommer mangler spejderne derfor et sted at være. Spejdernes byggeplaner på vandtårnsgrunden koster omkring 10 mio. kr. De har allerede fået tildelt 2,2 mio. kr. fra Klubhuspuljen og er i dialog med Lokale- og Anlægsfonden og A.P. Møller Fonden om at skaffe de resterende midler.
Også Brønshøj-Husum Lokaludvalg er tilfredse med købet af Brønshøj Vandtårn.
– Det glæder Brønshøj-Husum Lokaludvalg, at politikerne har fulgt vores anbefaling om at købe Brønshøj Vandtårn og den omkringliggende grund. For det første giver det nu mulighed for at spejderne fra Bellahøj får mulighed for at opføre et nyt klubhus. For det andet åbner det for en helt ny kreativ og spændende udnyttelse af det fredede vandtårn. Vi har i de sidste par år søgt at vise hvad vandtårnet kan bruges til som kulturelt samlingssted til glæde for, ikke kun bydelens borgere, men for alle københavnere siger Kirsten Møller, der er formand for Lokaludvalgets Kulturudvalg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top