Ja til P-pladser – hvor der er brug for dem
I den forløbne uge har en række aviser under overskrifter som ’Er Socialdemokrater besat af benzin?’ og ’Vi bliver nok nødt til at flytte’ lagt papir til en skræmmekampagne om Socialdemokraternes politik på parkeringsområdet. I artiklerne fremstår det, som om nye p-pladser skal placeres steder, hvor der ikke er behov for flere pladser – og […]

I den forløbne uge har en række aviser under overskrifter som ’Er Socialdemokrater besat af benzin?’ og ’Vi bliver nok nødt til at flytte’ lagt papir til en skræmmekampagne om Socialdemokraternes politik på parkeringsområdet. I artiklerne fremstår det, som om nye p-pladser skal placeres steder, hvor der ikke er behov for flere pladser – og at billøse pensionister i de berørte områder derpå skal betale for pladserne. Men kampagnen er, med sine grundløse påstande om huslejestigninger i områder med masser af tomme p-pladser, kun egnet til at sprede utryghed hos beboere i de almene boligforeninger.

For det første: Selvfølgelig har vi Socialdemokrater ingen planer om at placere nye p-pladser i områder af byen, hvor der ikke er behov for flere pladser. For det andet: Vi har heller ingen planer om at tørre regningen af på fattige pensionister.

Vi kunne ikke drømme om at lægge de nye p-pladser der, hvor der er rigeligt ledige pladser. For p-pladser er dyre, især hvis de skal placeres under jorden, og det skal de i mange af de områder, hvor der i dag er for få pladser. Derfor vil hver eneste ny p-plads blive placeret ud fra en nøje vurdering af, om der mangler pladser det pågældende sted – og først derpå vil vi stemme for i Borgerrepræsentationen.

Vi har – i øvrigt sammen med SF og Enhedslisten, som nu synes vi er ’besat af benzin’ – vedtaget en model, som kan sikre københavnerne nye parkeringspladser. Her har Enhedslistens Morten Kabell som ansvarlig borgmester en stor opgave med at sikre, at hans forvaltning foreslår de nye parkeringspladser der, hvor der er brug for dem.

For det, som er rigtigt i artiklerne er, at vi Socialdemokrater gerne vil være med til at bygge flere p-pladser. Vi er nemlig ikke modstander af bilister. Vi er her ikke for at gøre livet surt for de københavnere, der har brug for bilen for at få hverdagen til at fungere – eller for den sags skyld for de håndværkere og chauffører, der har brug for at kunne komme rundt i byen.

For selvom vi står 110 procent bag udviklingen af København som en grøn by i verdensklasse, hvor størstedelen af trafikken sker på cykel eller med kollektiv trafik, så er København også en moderne storby. Og i en storby er det altså ikke alt, der kan ordnes fra en cykel.

Vi er alle sammen, og mest af alle os Socialdemokrater, forpligtede til at sikre, at opkrævningen for de nye parkeringspladser sendes til dem, som får glæde af pladserne – og ikke lægges på huslejen i områder, hvor der er masser af frie p-pladser. Vi er jo netop partiet, der kæmper for at der også fremover skal være boliger i København, der er til at betale for mennesker med beskedne indkomster. Jeg vil tage sagen op med de almene boligselskaber og jeg er helt sikker på, at vi sammen vil finde en fornuftig og retfærdig løsning, så der både er billige boliger og plads til parkering i København.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top