Håndbold i skoletiden på to lokale skoler
Husum Skole og Korsager Skole indgår i et nyt samarbejde med IF Stadion og projekt ”Håndbolden tilbage til København” i forbindelse med implementeringen af den nye skolereform.

Eleverne på Husum Skole og Korsager Skole er i fuld gang med at lære at spille håndbold i skoletiden. Husum Skole, IF Stadion og projekt ”Håndbolden til København” har indledt et tæt samarbejde i forbindelse med, at den nye folkeskolereform er trådt i kraft. Samarbejdet betyder, at håndbolden er kommet på skoleskemaet, og eleverne styrker deres kendskab til det lokale foreningsliv. IF Stadion har i en årrække haft en lav tilslutning på ungdomssiden, så samarbejdet med skolerne kan være med til at puste liv i klubbens ungdomshåndbold. Med samarbejdsaftalen er der udarbejdet et 6-ugers håndboldkoncept, som vil blive introduceret for eleverne i 3.-5 klasse.

Fordele for både klub og skole

– IF Stadion ser samarbejdet som en fordel for både skole og forening. Eleverne får indblik i håndboldspillet og giver samtidig nye input til undervisningen i idræt, samt at lærere og foreningsledere får sat ansigt på hinanden. På sigt får IF Stadion forhåbentlig flere medlemmer, der kan bidrage til en meningsfyldt fritid for eleverne, siger en forventningsfuld formand Allan Juhl Jensen fra IF Stadion. Københavns Kommune og Dansk Håndbold Forbund har søsat projektet ”Håndbolden tilbage til København” for at vende medlemsudviklingen i Københavns håndboldforeninger, og få flere børn, unge og voksne til at spille håndbold. Også Malene Schat-Eppers, der er bevægelsesvejleder på Husum Skole, er glad for samarbejdet: – Det er fantastisk at kunne give eleverne på Husum skole en autentisk oplevelse ved at spille håndbold med håndboldtrænere i en rigtig hal. Vi ved fra forskningen, at fysisk aktive børn har de bedste læringsforudsætninger, og vi ønsker at vores elever på Husum Skole både er fysisk aktive og har mulighed for at lære så meget som det er muligt, siger hun.

 

 

”Københavns Kommune støtter en aftale, der skal give eleverne mulighed for at spille håndbold i skoletiden og samtidig give nyt liv til IF Stadions ungdomsafdeling.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top