Frank Jensen modtager Årets Økopris
Frank-Jensen-Økoprisen.jpg
Formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster (tv), overrækker prisen til en stolt overborgmester Frank Jensen. Foto: Skovdal.dk/Stine Christiansen
Frank Jensen modtager Årets Økopris

 

Københavns overborgmester Frank Jensen modtog i sidste uge Årets Økopris 2015 på Copenhagen Food Fair. Prisen uddeles af Økologisk Landsforening og hylder ildsjæle, der gør en indsats for at udbrede øko-måltider i landets storkøkkener. Hver dag bliver der nemlig lavet 60.000 måltider i Københavns Kommunes offentlige køkkener, og 80 procent af disse er i dag økologiske.

– Hvor er jeg bare pavestolt over at stå her i dag. Jeg modtager prisen på vegne af blandt andre 1.750 medarbejdere i Københavns Kommune, som hver eneste dag ude i vores vuggestuer, børnehaver og plejehjem er med til at sikre, at det her ikke bare er en mission på et stykke papir, men at det praktiseres i virkeligheden verden, sagde overborgmester Frank Jensen.

Han understregede, at den høje økologiprocent ikke er opnået ved at booste budgetterne, men ved at køkkenerne bl.a. minimerer madspild, skruer ned for kødet og op for sæsonens grøntsager og i højere grad laver mad fra bunden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top