Det bedste jeg har gjort
Frivillig-03-07-15.jpg
Bjørn Klubien bruger sammen med sin søm Bertram det meste af deres fritid med at spille fodbold Foto: Kaj Bonne
Bjørn Klubien er bestyrelsesmedlem og ungdomsformand i Fix. Han arrangerer fodboldrejser, søger sponsorater og så træner han også lige drengene på u9 flere gange om ugen.

Om det blæser en halv pelikan eller regner og sner, så er Bjørn Klubien altid at finde på fodboldbanen sammen med et hav af børn fra fodboldklubben Fix i Brønshøj.

-Jeg bliver aldrig træt af at skulle afsted. Det er noget af det fedeste at arbejde med børn. Det giver mig meget at se alle de glade unger og være en del af fællesskabet, fortæller den 32-årige Bjørn Klubien, der til daglig er salgschef i Nørrebro Bryghus.

Foreningslivet ligger lidt stille i vinterperioden, da Fix sender deres spillere ud på tre forskellige baner rundt omkring i kommunen, noget som Bjørn Klubien gerne ser ændret. Han sidder nemlig i kunstbaneudvalget, som arbejder på at få anlagt kunstgræsbane ved Brønshøj Kirkevej, så klubben også kan gøre brug af deres egne faciliteter og deres dejlige nye klubhus.

Kvalitetstid med sønnen

Bjørn Klubien bruger mindst 12 timer om ugen på sit frivillige arbejde i Fix. Han udtaler selv, at han har krudt i røven og ikke kan sidde stille ret lang tid ad gangen.

-Jeg er ikke den eneste, der lægger mange timer i Fix. Der er rigtig mange ildsjæle– bare på vores årgang har vi 7 engagerede trænere, fortæller Bjørn, der indimellem godt kan være lidt bekymret om, hvorvidt han bruger for meget tid på sin store hobby.

-Heldigvis har jeg min søn på holdet, så han og jeg ser hinanden rigtig meget. Jeg er mere bekymret i forhold til min kone og datter, da det jo går lidt ud over dem, at vi er så meget væk, fortæller Bjørn Klubien der dog ofte også har kone Camilla og datter Carla med på sidelinjen.

Ambitioner

Bjørn Klubien har spillet fodbold i KB, siden han selv var barn, og han elsker fodbold.

-Jeg synes da også, at det ville være sjovt, hvis min egen søn bliver god til at spille fodbold. Vi er ret ambitiøse og tager ikke til takke med at være ”lille Fix”. Vi spiller op mod de bedste hold og sidste år vandt vi A-gruppen ubesejret i Tiger Cup. I år skal vi spille i eliterækken sammen med de bedste hold på Sjælland, fortæller Bjørn Klubien, mens passionen og stoltheden stråler ud af ham.

Klubben har omkring 600 medlemmer, og der kommer hele tiden nye spillere til, noget som glæder Bjørn Klubien.

– Jeg brænder simpelthen for det arbejde, og jeg bliver ved. Det er nogle fantastiske rødder, vi har i klubben

-Der er en virkelig god forældregruppe, der gør en kæmpe indsats. Vi hygger os også meget sammen og hjælper hinanden. Så udover sporten har min familie og jeg også fået mange nye og gode venner. Vi er blevet en helt udvidet familie, fortæller Bjørn Klubien med et smil.

Fakta

Boldklubben FIX stiftedes den 20. september 1924 af en gruppe fodbold-interesserede drenge fra Vølundsgade i København. I 1941 slår man sig sammen med Boldklubben Velo og fortsætter under navnet Boldklubben FIX.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top