Bellahøj Kirke skal udvides med 400 kvadratmeter
Bellahøj-Kirke-01-09-14-e1630568191730.jpg
Bellahøj Kirke som den endnu ser ud. Udbygningen sker mod Skansebjerg og Ved Bellahøj Nord Foto: Kaj Bonne
Går det efter planen, starter byggeriet i januar 2016 og forventes at stå færdigt i slutningen af året.

I øjeblikket er opgaven med arkitektrådgivning og totalrådgivning i forbindelse med en større udbygning af Bellahøj Kirke sendt i udbud, og det forventes, at der indgås en aftale i maj. Herefter skal der udarbejdes et projektforslag, så udbuddet om selve byggeriet kan ske til efteråret og byggeriet kan starte i januar næste år. Byggeriet vil omfatte to nye tilbygninger samt en større ombygning i den nuværende kirkebygning fra 1962. Tilbygningernes samlede størrelse skal være omkring 400 kvadratmeter og ombygningerne i kirkebygningen omfatter ca. 250 kvadratmeter. Endvidere vil der efter planen ske ændring og reetablering af udearealerne. Tilbygningerne til kirken skal blandt andet indeholde kontorer, mødesal og køkkenfaciliteter mens ombygningerne af den eksisterende kirke overvejende drejer sig om udvidelse af kirkerummet, sammenlægning af rum og etablering af nye toiletter.

Mangel på plads

Formanden for menighedsrådet ved Bellahøj Kirke, Lis Lynge, siger til Brønshøj-Husum Avis, at udvidelsen af kirken skyldes pladsmangel, især efter at Utterslev Kirke er lukket og solgt. Provenuet fra dette salg indgår i budgettet for udvidelsen af Bellahøj Kirke. – Vi mangler både plads til kontorer og til møder, og så skal vi have bedre køkkenfaciliteter, fx er vores spaghettigudstjenester blevet meget populære med ofte mellem 80 og 100 deltagere, siger Lis Lynge. Bellahøj Kirke er ikke den eneste af bydelens kirker, der står med omfattende byggeplaner. Også Brønshøj Kirke har ønske og planer om et større nybyggeri af et nyt sognecenter ud til Brønshøj Torv.

Bellahøj Kirke 08 09-14

Kirkesalen i Bellahøj Kirke. Foto: Kaj Bonne

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top