Ældresagen, boligforeninger og Brønshøj Jazz Club
Frivillig-Christian-Asmussen-12-15.jpg
Christian Asmussen er frivillig i Brønshøj Jazz Club. Foto: Kaj Bonne
Frivilligt arbejde har været en livsstil for Christian Asmussen

-Det giver en helt anden dagligdag, når man laver frivilligt arbejde. Det er umuligt at være sur og tvær. Man skaber så meget godt for andre mennesker, og det bliver man glad af, smiler Christian Asmussen, der altid har elsket at være en aktiv del af sit lokalsamfund.

I mange år har han været formand for Ældresagen i Brønshøj, men på grund af en hjerteoperation, måtte han for nylig trappe ned på det frivillige arbejde i Ældresagen, der godt kunne løbe op i 25- 40 timer om ugen.

-Jeg måtte erkende, at jeg ikke havde den samme energi og de samme kræfter mere. Jeg blev tvunget til at skære ned, forklarer Christian Asmussen, som stadig er frivillig i Brønshøj Jazz Club. Noget han har været de sidste 20 år.

-Jeg sidder i bestyrelsen, og det nyder jeg meget. Vi har otte arrangementer om året, hvor der er jazzmusik og dans på programmet. Sven Asmussen er min fars fætter, så jeg er vokset op med jazz i mit barndomshjem, fortæller Christian Asmussen.

Det frivillige arbejde har været en livsstil, og hvor den ene ting tog den anden.

-Jeg startede som beboerformand i en boligforening tidligt i mit liv, og så kom der bare mere og mere. Jeg blev næstformand i boligforeningens landsforening, frivillig i vores tennisklub og i gartnerenes fagforening i København. Der kom hele tiden flere ting.

Christian Asmussen frivillige karriere tog for alvor fart, da han blev medlem af bestyrelsen i Ældresagen i Furesø kommune, hvor han boede for år tilbage, og da han flyttede til Brønshøj røg han direkte ind i bestyrelsen og senere endte han som formand.

-Der har været alverdens opgaver. Jeg har haft vejledningssamtaler i telefonen, arrangeret højskoleophold og udflugter og lavet en masse administrative ting, fortæller Christian Asmussen, der har fået en masse positive tilbagemeldinger fra de folk, der har modtaget hjælp. Og han elsker det sociale aspekt ved det frivillige arbejde.

-Jeg er meget social, og det smitter af. Jeg elsker at arrangere ting, der gør at folk kommer hinanden ved. Jeg føler, jeg gør en forskel. Det er drivkraften i at være frivillig.

Og selvom han har skåret meget ned på det frivillige arbejde efter sin hjerteoperation, kommer der stadig lidt nyt til.

-Jeg har deltaget på et genoptræningshold i Forebyggelsescentret Vanløse-Brønshøj-Husum, og der er jeg blevet frivillig underviser nu. Selvom jeg har været syg, så skal jeg jo ikke sidde og kigge ud i luften. Jeg har fået det rigtig godt, og skal bare ikke lave helt så meget som i Ældresagen.

Christian Asmussen føler hans liv er blevet beriget af det frivillige arbejde.

-Et liv uden frivilligt arbejde, kan jeg overhovedet ikke forestille mig. Jeg tror jeg ville kede mig ihjel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top