Tingbjergs kvinder vil lære mere dansk
dansk-undervisning.jpg
Foto: Mikal Schlosser
I Tingbjerg vil mange kvinder rigtig gerne lære at begå sig på dansk. Derfor har de frivilligt og med stor glæde deltaget i den fleksible danskundervisning. Desværre har man fra Københavns Kommune valgt at stoppe dette tilbud, og kvinderne står nu uden undervisning.

Gennem tre år har det været muligt for beboere i Tingbjerg at deltage i lokal danskundervisning. Tilbuddet har været en stor succes og lokalerne har været fyldt hver formiddag. Succesen skyldes hovedsagelig kursets fleksible form, som fx har betydet, er det er muligt at have et spædbarn med til undervisningen. Det har haft afgørende betydning for især kvindernes fastholdelse samt deres mulighed for at vedligeholde deres danskkundskaber under barsel.

-Vi bor lige her ovre i Arkaderne. Vi har boet i Tingbjerg i tre måneder og været i Danmark siden sidste år. Dansk i T-huset er ‘næsten hjemme’, så vi kan finde tiden. Vi har barn, og så der er langt til København, siger Zohaib Ansar og hans kone Andrea som også har deres lille datter Aisha med.

Vil du være frivillig?

Desværre er danskundervisningen lukket ned pr. 1. januar 2015, og den primære deltagergruppe, som var kvinder i alle aldre, står nu uden mulighed for at videreudvikle deres danskkundskaber. Områdesekretariatet i Tingbjerg søger derfor frivillige, som har lyst til at deltage og undervise i en sprogcafe, så kvinderne fortsat kan komme i det trygge rum og forbedre deres dansk samt lære mere om samfundet gennem sproget.

Har du lidt eller nogen undervisningserfaring og mulighed for at være frivillig i sprogcafeen en formiddag om ugen, kan du henvende dig til Camilla Bjørn på telefon 24 59 66 28. Frivilliggruppen vil mødes i T-huset på Langhusvej 89, hvor sprogcafeen også vil finde sted.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top