Sabah brænder for at hjælpe kvinder
Tingbjerg-01-04-15.jpg
-Jeg elsker Tinbjerg og vil gerne være med til at udvikle fællesskabet herude, fortæller Sabah Qarasnane. Foto: Foto: Kaj Bonne.
Det har ændret Sabah Qarasnane´s liv at blive en del af fællesskab i Tingbjerg.

Hun kommer fra Marokko, men har boet i Tingbjerg i 18 år. I starten var hun hjemmegående husmor med tre små drenge, og deltog aldrig i noget af det, der foregik i nærområdet.

-Jeg var ret isoleret. Jeg kunne ikke sproget, så jeg vidste ingenting om, hvad der foregik i Tingbjerg. Men da mine tre drenge startede på Tingbjerg Skole, skulle jeg pludselig til at sætte mig ind i, hvordan skolen fungerede. Jeg blev jeg mere og mere nysgerrig, og jeg endte meldte mig til skolebestyrelsen, fortæller Sabah, der senere også blev formand for skolebestyrelsen.

-Der var masser af sætte sig ind i, og det var ikke lige nemt, når man også havde det svært med sproget. Men jeg synes, det er vigtigt, at man tager ansvar for sit nærområde, fastslår Sabah, der i kraft med succesoplevelser og viden fik mod til udfordre sig selv.

Blev bydelsmor

Ikke mindst lysten til at gøre en forskel blev mere og mere presserende for Sabah, og hun tog sig en 8 måneder lang uddannelse som bydelsmor – en uddannelse som er basseret på at man hjælper andre kvinder til at opdrage, integrere og få indblik i hvordan et beboer demokrati virker.

-Det var en uddannelse som forpligtede mig til at lære andre kvinder, hvad jeg selv har lært. Jeg var bydelsmor i fire år, og derefter tog jeg en uddannelse på et år som dialog konsulent, fortæller Sabah.

I dag har Sabah et lønnet arbejde som boligsocial medarbejder med eget kontor i Beboercentrum på Ruten i Tingbjerg.

-Pludselig åbnede der sig en helt ny verden, og jeg fik udviklet mit danske sprog. Jeg startede foreningen Tinbjergs Eves Univers – en foreningen der udsprang af, at jeg egentlig gerne vil give pigerne de samme muligheder som drenge. Der foregår ikke nær så mange ting for piger herude, som der gør for drenge, fortæller Sabah, der i foreningen blandt andet tilbyder mødre og døtre zumba og mavedans.

– Pigerne vil gerne have høj musik og danse, og mødrene vil bare gerne røre sig. Det giver en samhørighed og vi motiverer hinanden gensidigt. Lige nu er vi også fælles om at samle tøj ind til flygtningene Syrien, fortæller Sabah, der udover sit arbejde bruger mindst 18 timer om måneden på det frivillige arbejde.

Kvinderne ud af deres isolation

Unge piger kommer til Sabah med problemer, og hun har ofte haft held med at åbne forældrenes syn på deres piger, så de pludselig godt kan gå i svømmehallen eller komme med på lejrskole.

-Jeg oplever som oftest, at forældrene siger nej, fordi de ikke ved, hvad der foregår. Der har jeg kunnet give hjælp og indsigt, fortæller Sabah med et stort smil og tilføjer: Jeg brænder for at få kvinder ud af deres isolation, og jeg tænker, at når jeg kan komme ud af den, så kan andre også. Jeg har fået et utrolig godt socialt netværk og det har været vigtigt for mig min udvikling. Den læring giver meget gerne videre.

tingbjergs eves univers

Tingbjergs Eves Univers er en forening og fællesskab for mødre og døtre. Foto: Privat.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top