Radikaliseringen af unge tages meget alvorligt
  Af beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev Anna Mee Allerslev   Dansk Folkepartis kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, forlangte her i avisen i sidste uge, at jeg fremlægger en plan for, hvordan vi kan nedbringe antallet af radikaliserede unge i København. Det er ærligt talt en noget besynderlig kritik, og jeg er bange […]

 

Af beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev Anna Mee Allerslev

 

Dansk Folkepartis kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, forlangte her i avisen i sidste uge, at jeg fremlægger en plan for, hvordan vi kan nedbringe antallet af radikaliserede unge i København.

Det er ærligt talt en noget besynderlig kritik, og jeg er bange for, at Carl Christian Ebbesen forsøger at score nogle billige point og derfor taler mod bedre vidende.

Sammen med resten af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har jeg igen og igen styrket indsatsen mod radikaliseringen af unge københavnere. Vi valgte ved vores seneste integrationsaftale i oktober igen at sætte flere penge af til området, ligesom området også blev opprioriteret ved budgetaftalen for 2015.

Og i forrige uge lancerede vi vores nye ekspertudvalg med den internationalt anerkendte svenske terrorekspert Magnus Ranstorp i spidsen. Udvalget har til opgave at gå kommunens indsats efter i sømmene og komme med gode råd til ændringer og forbedringer, så vi sikrer, at vi vores indsats er så effektiv som muligt.

Vi handler altså ikke bare her og nu med flere penge til vores indsats – vi undersøger også, hvordan vi i fremtiden kan gøre det endnu bedre. Og så samarbejder vi for øvrigt tæt med både Politiet, SSP og koordinerer løbende med PET.

Vi står i en situation, som er alt for alvorlig til billige point og selvpromovering. Tværtimod, så er det mere end nogensinde tid til at stå sammen og danne fælles front mod ekstremisternes radikalisering af vores unge. Det gør alle partier i udvalget da heldigvis også. Og Carl Christian Ebbesen skal være velkommen til at være med, hvis han vil.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top