Min udvidede familie
Spejderhytten-01-06-15.jpg
Spejderbørnene er min udvidede familie, fortæller Iben Bruun-Aamodt Foto: Kaj Bonne
Iben Bruun-Aamodt fra Brønshøj blev spejder ved et tilfælde

Duften af lejrbål i håret og én beskidt uniform er blevet en ren livsstil for 38-årige Iben Bruun-Aamodt, der allerede som barn kastede sig ud i spejderlivet hos Det Danske Spejderkorps – Bellahøj 21st Barking.

På Herbergvej i Bellahøj ligger den gamle spejderhytte, som spejderne i løbet af foråret kommer til at fraflytte, da der i området skal gøres plads til et nyt boligbyggeri.

Spejderhytten har i 30 år været en Iben Bruun-Aamodts andet hjem. Hun er vokset op i Bellahøjhusene, og har siden hun var barn været en fast bestanddel af Det Danske Spejderkorps.

-Jeg blev spejder ved et tilfælde, men hvis man er her længe nok, så ender det med, at man bliver leder, fortæller Iben Bruun- Aamodt efterfulgt af et stort smil.

Iben holdt en pause i to år, men kom tilbage for seks år siden. Spejderlivet kunne hun ikke leve uden – det var gået i blodet på hende.

-Jeg har ikke selv børn, så det gør det også meget lettere at sætte tid af til det. For mig er det min udvidede familie. Det er spændende at sætte gang i noget nyt og være med til at skabe gode oplevelser for børnene og de unge, fortæller Iben Bruun-Aamodt, der nu er øverste leder for omkring 30 ledere hos Bellahøj 21st Barking.

-Jeg spørger nogle gange mig selv om, hvad min force er, men det er nok at holde foks på strukturen, så vi udvikler os. Det giver en utrolig tilfredsstillelse, når man ser børnene udvikle sig ved at gøre spejderting. Fra at være bange for kryb og mudder og til at gå fuldstændig ind i det. Det er fantastisk når man ser, at de får en fornemmelse for at kunne mere,  og at de overvinder deres frygt, fortæller Iben Bruun-Aamodt, der bruger 10-15 timer om ugen som spejderleder foruden de mange weekendture og spejderlejre.

Lige nu har Bellahøj 21st Barking en lang venteliste. Der er rigtig mange børn, der gerne vil være spejder. Spejderhuset huser omkring 200 medlemmer i alderen fra 6-23 år.

-Det er ikke kun en envejsting. Jeg får også rigtig meget tilbage. Jeg er her sgu nok også leder om 10 år, fortæller Iben Bruun-Aamodt, der til daglig er bibliotekar.

 

Det Danske Spejderkorps (DDS) er Danmarks p.t. største spejderkorps for børn og unge af begge køn.

Korpset blev stiftet som et drengespejderkorps i 1909 af ritmester Cay Lembcke. I 1973 blev drengespejderkorpset (der brugte kakifarvede uniformer) lagt sammen med Det Danske Pigespejderkorps (DDP), som havde mørkeblå uniformer), til det nuværende DDS (mørkeblå uniform).

Det er i dag Det Danske Spejderkorps’ erklærede formål er at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, der er villige til efter bedste evne at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det danske samfund og ude i verden.

Det Danske Spejderkorps er i modsætning til de øvrige danske spejderkorps ikke tilknyttet noget kirkesamfund, men er stadig forpligtet på, i overenstemmelse med spejderbevægelsens grundprincipper, at udvikle spejderen åndeligt.

H.K.H. Prinsesse Benedikte er protektor for Det Danske Spejderkorps.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top