Man skal kunne lade op i sit hjem
kalle-thesbjerg.jpg
-Det er altid en øjenåbner at få besøg af mig, da jeg har så mange ideer, når jeg træder ind i et nyt rum, fortæller Kalle Thesbjerg, der går meget op i, at der skal være en rød tråd igennem alt det, han designer. Foto: Bermuda ApS
Designer Kalle Thesbjerg fra Brønshøj kan i øjeblikket opleves som vært på DR1 i programmet ”Helt På Plads” – et boligprogram hvor han sammen med Kenneth Malev skal pladsoptimere og designe 5 familieres hjem.

Hjemme hos designer Kalle Thesbjerg er hans egen familie ofte prøvekaniner for hans mange kreative design ideer.

-Jeg elsker ideer, og jeg bliver ved med at få dem. Allermest elsker jeg at føre dem ud i livet, fastslår den 42-årige designer, der bor med kone Martine og deres to børn på 9 og 11 år i lejlighed i Brønshøj.

-Jeg tror mine børn har fået nye værelser fire gange, og jeg har prøvet mange ideer af derhjemme, fortæller Kalle Thesbjerg, der har sit firma Designbykalle, hvor han designer alt fra børnehaver, biblioteker, firmaer og private hjem.

Han blev egentlig uddannet dekoratør og i flere år boede han på Lanzarote, hvor han indrettede butikker. Men hans kreativitet rakte langt ud over det. Han lavede ure og malede malerier, som han solgte i stor stil på markeder. Da han kom hjem tog han undervisning i at tegne skitser, så han kunne søge ind på Danmarks Designskole, men de ville ikke have den kreative Kalle.

-Jeg er forblevet autodidakt. Måske er det godt det samme, for det ville måske have ødelagt noget for mig at blive skolet på en bestemt måde, fortæller Kalle Thesbjerg, der foruden sit kreative gen, hvor han bygger egne designs, også er en vaskeægte handyman, der både kan sætte køkkener op og svejse borde sammen.

 

”Learn by doing”

-Mange ved ikke, hvad deres stil er. De kigger måske i et boligmagasin og køber sig en stil. Det er vigtigt at finde ud af, hvad ens hjem skal opfylde og hvad behovet er, fortsætter Kalle Thesbjerg.

Kalle har mødt flere kunder, som gerne ville flytte fordi de mangler mere plads. Fakta er bare, at man skaffer sig endnu flere unødvendige ting, når man får mere plads. Men hvis man forsøger at indrette sig anderledes og få smidt noget ud, så opstår der pludselig helt nye muligheder i folks hjem.

– Jeg forsøger at lave en øjenåbner for mine kunder. Det vigtige for mig er at folk gør sig klart, hvad der får dem til at føle sig godt tilpas og slappe af – om det er en farve eller et stykke møbel, der gør det. Det er vigtigt at de bruger tid til at finde ud af det, fortæller Kalle Thesbjerg, der bruger samme metode i boligprogrammet.

Ny udfordring

Kalle Thesbjerg er ikke tv-vant, men da han blev foreslået som vært til programmet sammen med Kenneth Malev, klikkede det bare og duoens dynamik virkede godt på tv.

-Jeg har gået og arbejdet for mig selv i 10 år, og jeg har da savnet nogen at lege med. Da jeg mødte Kenneth var det bare ping pong med det samme. Vi supplerer hinanden rigtig godt fagligt, og har været med på hinandens ideer. Vi har haft det så sjovt under optagelserne.

-Jeg har da været på gyngende grund med at lave tv, men bliver programmet en succes, så gør jeg det meget gerne igen, fastslår Kalle Thesbjerg, der lige nu lægger hånd på indretningen på Avedøre Bibliotek og en institution på Østbro.

 

Fakta

Kalle Thesbjerg er 42 år kommer fra den lille by Vemb, som ligger ved Holstebro.

Han er dekoratøruddannet fra Viborg

Har indrettet masser af firmaer og forretninger ude omkring i verden fra Hong Kong til Lanzarote

Har de sidste mange år været selvstændig med sit firma Designbykalle

Boet i Brønshøj de sidste 15 år og gift med Martine Munksø og far til to døtre.

kalle thesbjerg og kennet malev

Kalle Thesbjerg og Kenneth Malev har skabt et dynamisk parløb som værter i DR programmet ”Helt På Plads”. Foto: DR

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top