Kort nyt
Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus får 1,3 mio. kr. af Kulturministeriet Det kommende nye Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus vil invitere alle i kvarteret til at være med til indretning af de fysiske rum og til at komme med ideer til aktiviteter i og omkring huset. 1,3 mio. kr. fra Udviklingspuljen under Kulturministeriet gør det muligt at […]

Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus får 1,3 mio. kr. af Kulturministeriet

Det kommende nye Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus vil invitere alle i kvarteret til at være med til indretning af de fysiske rum og til at komme med ideer til aktiviteter i og omkring huset. 1,3 mio. kr. fra Udviklingspuljen under Kulturministeriet gør det muligt at invitere lokalsamfundet til sammen med forskere fra Kunstakademiets Designskole, medarbejdere, arkitekter og boligselskaber at omdanne det nuværende Tingbjerg Bibliotek til projekt- og øverum for fremtidens bibliotek og kulturhus.

– Det er selvfølgelig vigtigt at tage de lokale brugere med på råd, når vi bygger nye kulturinstitutioner. Så jeg glæder mig over den ekstra bevilling og ikke mindst til at se resultatet af brugernes, medarbejdernes og dygtige designernes fælles anstrengelser, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

 

Ingen skulptur på vej til Husum Bypark
På det grønne område mellem Frederikssundsvej, Husumvej og Korsager Allé, nu benævnt Husum Bypark eller Husum Folkepark, stod indtil 2008 Anders Bundgaards skulptur Granskende pige. Gennem mange år stod skulpturen godt gemt i et buskads, indtil den blev flyttet til Møllegade på Nørrebro ved LitteraturHaus, hvor den stadig står. Siden har flere lokale borgere udtrykt ønske om at skulpturen skulle tilbage til Husum men dette er gentagne gange afvist af forvaltningen. Til gengæld har der fra forvaltningens side været arbejdet med at finde en anden passende skulptur til parken, men dette er nu opgivet indtil videre.

– Der er ikke noget på vej til Husum Bypark, siger Jens Peter Munk fra Teknik- og Miljøforvaltningen. – Vi har tidligere været fremme med forslag til en anden skulptur, men det var ikke noget, man brød sig om lokalt. Vi ser dog altid på, om der er noget, der kan få en bedre placering, siger han.

 

Områdefornyelse Husum flytter ud….

I løbet af februar flytter Områdefornyelse Husum fra EnergiCenter Voldparken og ind i forvaltningen. Områdefornyelsens sekretariat har haft kontorer på Voldparken i fire år og var de første, der flyttede ind på den nedlagte skole. Samtidig er den hidtidige leder af Områdefornyelse Husum, Jan Salling, blevet enhedschef i Område- og Byfornyelse i Teknik- og Miljøforvaltningen.

  • ystein Leonardsen, der er projektchef for områdefornyelsen i Sundholmskvarteret, overtager projektchefstillingen fra 16. februar, og skal sikre at de sidste projekter i Husum afsluttes og forankres. Jan Salling bliver Øystein Leonardsens nærmeste leder og han vil derfor fortsat være tæt knyttet til projektet, så både viden og kontinuitet bibeholdes.

 

….og Lokaludvalget flytter ind

I starten af april er det planen, at sekretariatet for Brønshøj-Husum Lokaludvalg flytter ind i de lokaler i EnergiCenter Voldparken, der forlades af Områdefornyelsen. Sekretariatet har siden etableringen af Lokaludvalget haft til huse i Kulturhuset Pilegården, men ønsker blandt andet med flytningen at bidrage til udviklingen i og omkring den gamle skole.

 

Udsigt til ny bro ved Husum Station

Allerede i foråret 2013 afsatte politikerne på Københavns Rådhus 6,3 mio. kr. til en ny gang- og cykelbro over banelegemet ved Husum Station. Det gamle bro skulle have været sat i stand, men dens ringe tilstand betød, at broen blev fjernet med kort varsel. Tilbage stod (og står) den store trappe fra perronen og op til den bro, der er væk. En ny bro skulle have stået færdig ved årsskiftet 2014/15, men forventes nu først færdig i august i år. Det oplyser projektleder Jens Christian Olesen fra Teknik- og Miljøforvaltningen. – Udbudsmaterialer er ved at være færdigt, og det forventes, at bygningen af den nye bro kan starte midt i april, siger han til Brønshøj-Husum Avis.

 

1 kommentar om “Kort nyt”

  1. Amalie siger:

    En opdatering om broen – er byggeriet så gået i gang for en måned siden? Jeg syntes stadig der virker tomt og øde fra stationen af i hvert fald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top