Forslag om ceremonirum i Brønshøj Vandtårn
20141216_vandtaarn-rooftop_TP2.jpg
Sådan forestiller en tegner sig en tagterrasse på Brønshøj Vandtårn. Terrassen kan anvendes til udendørsceremonier og andre aktiviteter. Foto: Illustration: Svendborg Architects.
Politikerne drøfter i øjeblikket, om der skal indrettes ceremonirum med karakter af forsamlingslokale i det fredede vandtårn.

Mens der i øjeblikket er bestræbelser i gang for at Københavns Kommune igen kan overtage vandtårnet på Brønshøjvej for at lade dette indgå i blandt andet lokale aktiviteter samt for at give Spejdergruppen Bellahøj 21st Barking mulighed for at opføre en spejderhytte på en del af grunden, er der blevet udarbejdet et idéoplæg om, at der indrettes et såkaldt ceremonirum i tårnet.
Et ceremonirum skal kunne danne ramme om højtidelige ceremonier, uafhængigt af livsanskuelse og religiøs opfattelse. Det skal være et neutralt og fleksibelt rum, der er tilgængeligt for alle og har karakter af forsamlings- eller kulturhus.

Plads til mange
Idéoplægget er udarbejdet af Svendborg Architects og blev i forrige uge behandlet i Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus. Udvalget tog idéoplægget til efterretning, og dette vil indgå i de videre forhandlinger omkring vandtårnets fremtid. I udvalgets overvejelser indgår også forslag om at etablere et ceremonirum i forbindelse med den bevaringsværdige urnehal på Bispebjerg Kirkegård.
I idéoplægget foreslås det, at der indrettes ceremonirum med plads til 150-250 personer øverst i den gamle vandtank. Under rummet foreslås opført et plan til forskellige støttefunktioner fx toilet, kontor, garderobe, kapel samt lager- og teknikrum. Endvidere foreslås det, at der på toppen af tårnet etableres en tagterrasse på 250 kvadratmeter med udsigt over både bydel og by.
Den skønnede pris ligger mellem 50 og 55 mio. kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top