Fastholder planer om kunstgræsbane
Kunstgræsbane-07-02-15.jpg
Borgmester Carl Christian Ebbesen svinger højrebenet efter at have indviet kunstgræsbanen i Tingbjerg i januar i år Foto: Kaj Bonne
Trods lokal modstand fortsætter forberedelserne til anlæg af en kunstgræsbane mellem Brønshøj Kirkevej og Kirkemosen.

Både planlægningschef Mads Kamp Hansen fra Kultur- og Fritidsforvaltningen og Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen fastholder planerne om, at der skal anlægges en kunstgræsbane på et fredet område ved Boldklubben FIX´s baner ved Brønshøj Kirkevej. Dette sker på trods af protester fra mange lokale beboere, der er bekymret for de miljømæssige konsekvenser. – Vi er i øjeblikket ved at udarbejde en projektbeskrivelse, der skal ligge til grund for en ansøgning til fredningsmyndighederne, der skal give tilladelse, da området er fredet, siger Mads Kamp Hansen, der forventer, at projektbeskrivelsen er færdig i løbet af et par måneder. – Mindst mulig indgriben Mads Kamp Hansen siger, at der i forbindelse med anlægget af kunstbanen vil ske mindst mulig indgriben i området. – Der vil ikke ske nogen særlig miljøpåvirkning med en ny kunstgræsbane. Der er idrætsanlæg på området i dag og de nye kunstgræsbaner laves ikke af gamle bildæk, som nogen påstår, og der bliver etableret et dræn, der tilsluttes kloakken, siger Mads Kamp Hansen. Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen erkender dog, at placeringen giver visse udfordringer. – Nødvendige hensyn – Der er i København en desperat mangel på boldbaner, og også i Brønshøj-Husum er der ønsker om bedre muligheder for at kunne spille fodbold. Vi har for nylig fået etableret en kunstgræsbane ved Tingbjerg Idrætsanlæg, og der er givet tilladelse til, at der anlægges en kunstgræsbane i Husumparken, siger Carl Christian Ebbesen. – Hvis vi får tilladelse af fredningsmyndighederne til at etablere en kunstgræsbane ved Brønshøj Kirkevej, vil der blive taget de nødvendige hensyn til miljøet og naboerne, tilføjer han og peger bl.a. på, at belysningen af banen vil ske med moderne LED belysning, der lyser direkte på banen og dermed generer naboerne mindst muligt, samt at der skal arbejdes med lyddæmpning fx ved at bruge naturlige hegn.

 

 

 

1 kommentar om “Fastholder planer om kunstgræsbane”

 1. Annette Holm siger:

  Jeg tror ikke, at Mads Kamp Hansen fra Kultur- og Fritidsforvaltningen og Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen overhovedet ved hvad det vil sige at anlægge en kunstgræsbane på dette sted!?

  Hvert år på bestemte tider vandrer millioner af små nye frøer mellem fodboldbanen som den er nu og Kirkemosen, de er en vigtig del af økologien i søen – det vil blive total ødelagt – plus at giftige stoffer uafværgeligt vil vandre ned i den NU reneste sø i området!

  Og den overbelysning der kommer til at ske i området vil også i højeste potens forstyrre insekter, fugle, flagermus i hele Kirkemosen – man må huske der er kun en smal sti imellem fodboldbanen og naturen i Kirkemosen.

  Og så må man ikke forglemme de naboer som bor meget meget tæt på, på nedre del af Kirkevej og Mellemvangen og de andre Vanger, får store gener af lyset og larmen meget længere tid!

  Naturen og beboelses miljøet i området bliver knægtet voldsomt!

  Man kunne lige så godt anlægge banen ovre på den meget store plæne ved siden af Hareskovvej, hvor de alligevel tit går over og spiller – der er naturen alligevel knægtet af den voldsomme trafik.

  Og så er der de millioner af skattekroner det koster for lys og anlæggelse og vedligeholdelse!

  Det virker mere som politiske fjer i Mads Kamp Hansen og Carl Christian Ebbesens hatte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top