Fastelavn i bydelen
Ordet fastelavn stammer fra det tyske Fastelovend eller Fastnacht, der betyder aftenen før fasten. En faste som blev praktiseret af mange kristne for at kunne forbyde sig i åndelig hengivelse og oplysning Under fasten, som varede 40 dage indtil det blev påske, var det forbudt at spise kød og hvedebrød.

Derfor blev der holdt mange fester inden fastens påbegyndelse, hvor folk mæskede sig i mad. Flere traditioner omkring fastelavn lever stadig i dag, og også i Brønshøj-Husum afholdes en række steder tøndeslagning for udklædte børn, der bagefter ofte går rundt ved dørene og tigger og synger Fastelavn er mit navn. Den person, der slår bunden ud af tønden, bliver kronet som dronning, og den der slår det sidste bræt ned, bliver kronet som konge. EF

 

Fastelavn er mit navn,

boller vil jeg have.

Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.

Boller op, boller ned boller i min mave. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.

 

 

Tøndeslagning

Brønshøj Torv:                    Lørdag 14. februar, kl. 11-13 (arr.: Spejderne på Bellahøj, Natteravnene)

Føtex Husum (på taget):     Søndag 15. februar, kl. 11 (arr.: Føtex)

Kulturhuset Pilegården:      Søndag 15. februar, kl. 11 (arr. Pilegården)

Husum Bypark:                  Søndag 15. februar, kl. 13-15 (arr.: Byparkens Arrangementsgruppe)

(Endvidere arrangerer en række lokale foreninger m.m. tøndeslagning og fastelavnsfester)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top