3. klasse legede læger og patienter
temauge-med-førstehjælp.jpg
Børnene indlevede sig i rollerne og fik en masse brugbar viden om sundhed og førstehjælp. 3. klasse havde til hjælpe fået et klassesæt af mini-Anne-dukker fra TrygFonden, og Bispebjerg Hospitals skadestue havde sponsoreret en kasse med blandede ting til børnenes "skadestue". Foto: Foto: Susanne Carl
Bellahøj Skole var i sidste uge omdannet til et kreativt værkested med spændende temaer.

Alle klassetrinnene på Bellahøj Skole har i sidste uge haft temauge på skoleskemaet. Her har eleverne arbejdet med forskellige temaer, og i 3. klasse blev der på tværs af fire klasser arbejdet med førstehjælp.

Eleverne har været i forskellige værkstedet. Et af værkstederne var en skadestue, hvor man som elev fik lavet eget sygesikringskort og opretter sygejournal. De skulle også trække nummer, vente i venteværelset og udfylder formularer. To elever fik lægekitler på og tre andre var sygeplejersker, og alle fik en viden om kroppen og førstehjælp i teori og praksis.

I tirsdags kom folketingspolitiker Özlem Cekic forbi på skolen. Hun kunne med sin baggrund som sygeplejerske fortælle børnene om førstehjælp. Hun fortalte om, hvordan man både kan yde førstehjælp til børn, som havde slået sig, men også hvordan man kan være opmærksom og yde førstehjælp til børn, som har det psykisk dårligt. Børnene deltog livligt og kom med masser af gode forslag.

3.klasses eleverne har også været på et værksted, hvor der blev spillet et sundhedsspil med spørgsmål og udfordringer. Politiet var endvidere forbi for at tale om færdsel, og hvordan man bedst undgår ulykker i trafikken, og en svømmelærer var i forbindelse med en tur til Bellahøj Svømmehal forbi for at lære eleverne om drukneulykker og førstehjælp. Også skolens sundhedsplejersker bliver inddraget og vist eleverne, hvad man gør ved småskader og lignende.

Hele temaugen blev afsluttet med, at forældrene overværede, at 3. klasses eleverne fik udleveret diplomer.

Özlem Cekic 03 05-15

Det var nogle livlige og engagerede børn, der ivrigt deltog i debatten, da Özlem Cekic lagde ud med at tale om førstehjælp. Foto: Kaj Bonne.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top