Vores datters stemme vil forsvinde
Lige nu går der to bekymrede forældre rundt ude i Husum. Et forældrepar der er bange for, hvad der kommer til at ske for deres datter Viola, nu hvor Københavns Kommune har i sinde at lukke Storegårdsvej Fritidshjem.

-Da vores Viola startede i børnehave, stoppede hun med at tale. Hun talte kun med den nærmeste familie og én enkelt dreng i børnehaven. Når vi var på var på besøg hos venner og familie, talte hun ikke, fortæller hendes mor Line Willum Jensen og hendes kæreste Claus Andersen.
Parret kontaktede PPR (red: Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) hvorefter de gennem egen læge blev henvist til Bispebjerg børnepsykiatrisk afdeling. I løbet af april 2013 blev Viola udredt og fik diagnoserne social angst og selektiv mutist. Viola er altså stum i nogle sociale sammenhænge afhængigt af, hvem hun er sammen med.
Inden 1. maj, hvor Viola skulle starte på fritidshjemmet, tog Line Willum Jensen kontakt til lederen Marianne Lundberg, som var meget imødekommende, og deltog i møder med lægerne på Bispebjerg Hospital sammen med personalet fra Violas kommende stue. Her blev de blev klædt på til at håndtere Violas udfordringer, og samtlige pædagoger i institutionen blev informeret.

Viola bliver set
-Så nåede vi 1. maj og Viola skulle starte på Storegårdsvej Fritidshjem. Vi troppede op på fritidshjemmet med nervøsitet, for vi havde været der før, ikke på Storegårdsvej som sådan, men i en institution der skulle se vores barn og lave udviklende arbejde, ud fra hvad de så. Vi havde ikke rigtig set, at det var lykkedes før, fortæller Line Willum Jensen og tilføjer, at det er rigtig svært at se på, at hendes datter ikke siger noget.
-Vores nervøsitet viste sig at være fuldstændig ubegrundet. Hvordan kunne vi vide, at der fandtes et paradis på jord? Hvordan kunne vi vide, at på netop på dette fritidshjem kunne pædagogerne se hvert et barn? Hvordan kunne vi vide, at Storegårdsvejs personale i løbet af en uge mødte vores datter på den helt rigtige måde, så hun i løbet af ingen tid åbnede op, og talte med alle børn og voksne?
I starten holdt Line Willum Jensen og Claus Andersen vejret, for hvornår ville der være tilbagefald? Maj måned gik, juni gik og det blev sommerferie. Efter sommerferien holdt de vejret igen for nu var det tid til skolestart. Men skolestarten gik fint med fritidshjemmet som den trygge faste base før og efter skole.

Hvad nu Pia Allerslev?
-Nu går Viola i 1. klasse, hun har sine udfordringer, men klarer skolen fint. For os forældre er der ingen tvivl om, at arbejdet på Storegårdsvej omkring vores datter har været udslagsgivende for hendes trivsel og fremgang. Der skal stadig arbejdes med nogle ting, det ved lærerne, det ved pædagogerne og det ved vi, fortæller Line Willum Jensen, der håber at borgmester Pia Allerslev og Københavns Kommune vil tænke sig om inden de beslutter sig for at lukke Storegårdsvej, som er et af kommunens mindre fritidshjem.
– Vi kan ikke se, hvordan vores datter kan udvikle sig i en kæmpe KKFO med 4-500 børn. Viola vil simpelthen blive overset. Jeg er overbevist om, at der findes masser af børn, der ligesom Viola, på meget ubehagelig vis, vil mærke at det trygge og nære forsvinder. Vi vil krydse fingre for, at Violas stemme ikke forsvinder sammen med Storegårdsvej, fastslår Line Willum Jensen.

Brønshøj-Husum Lokaludvalg afgiver et høringssvar om forslag til organisering af fritidstilbuddene i Københavns Kommune ved deres møde i januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top