Velgørenhedsløb i stormvejr
Masser af glade løbere donnerede til Røde Kors

180 ildsjæle med motion i blodet trodsede i lørdags både Dagmar og Egon for at være med til at bidrage til Røde Kors´ Velgørenhedsløb i Utterslev Mose til fordel for Vinterferielejren i Ungdommens Røde Kors.
-Vi har tjekket med DMI for at sikre os, at det var tilrådeligt at løbe og gå de to ruter på 3 og 5 kilometer. Det sagde de god for, fortalte Jakob Bendsen, der er et af de frivillige, der bruger omkring 500 timer på årsbasis på at hjælpe til i Røde Kors. Også hans kone og to børn er blevet en del af det frivillige arbejde.
-Det giver utrolig meget igen at arbejde med børn og unge. Man er med til at tænde lys i nogle børns triste dagligdag og give dem en oplevelse, som de ellers ikke ville have fået, tilføjede Jacob Bendsen, der regnede med, at der ville blive samlet omkring 15.000,- ind på dagens løb.
På søndag drager der 20 børn fra 8-13 og nogle voksne fra Røde Kors på skiferie til Trysil i Norge. Pointen med ferielejre er, at de børn, der ikke har mulighed for at komme på ferie, får en pause fra en ikke altid lige let hverdag, og får nogle fede oplevelser, de kan fortælle deres kammerater om, når de starter i skole igen.
-Det er selvfølgelig svært at vælge de børn ud, der skal med. Der er ingen ubegrundede ansøgninger, forsikrede Jakob Bendsen og tilføjede at skituren koster 10.000 pr. barn, som dækker transport, forplejning og kort til skilift.

URK Ferielejr startede i 1964, og dermed er 2014 året hvor Ungdommens Røde Kors (URK) kan fejre at have afholdt ferielejr for udsatte børn og unge i 50 år. Der er cirka 170.000 udsatte børn og unge i Danmark. Mange af dem har ikke mulighed for at komme på ferie. Derfor afholder URK hvert år 21 ferielejre, der giver udsatte børn og unge en ferieoplevelse, der kan måle sig med deres skolekammeraters. Ferielejrene afholdes i uge 27, 28, 29 og 30 i sommerferien – inklusiv en enkelt lejr, som ligger i januar. De 21 ferielejre involverer 800 frivillige og er fordelt ud over hele Danmark, samt et par lejre i Norge og Sverige. Det er hvert år er med til at give 1.300 børn en uforglemmelig ferieoplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top