Hvordan fjerner du kalk på fliserne i badet?
Kalk på fliser i brusebadet kan være svært at slippe af med. Læs, hvad du kan gøre, og hvordan du undgår, at kalk sætter sig fast på fliserne. Hvis du vil slippe for kalk på dine fliser i brusebadet, er det mest miljøvenlige og holdbare at tørre fliserne af, hver gang du har været i […]

Kalk på fliser i brusebadet kan være svært at slippe af med. Læs, hvad du kan gøre, og hvordan du undgår, at kalk sætter sig fast på fliserne.
Hvis du vil slippe for kalk på dine fliser i brusebadet, er det mest miljøvenlige og holdbare at tørre fliserne af, hver gang du har været i bad.
Start med at svabe.
Tør af med klud eller håndklæde.
Luft godt ud.
Undgår du ikke kalken, er husholdningseddike og citronsyre de bedste midler til at fjerne den. Er kalken hårdnakket, kan du ty til eddikesyre.
Du kan fjerne kalk på fliserne med eddike, men fugerne, som ikke tåler syre, klares bedst med knofedt, skuresvamp og universalrengøringsmiddel. Du kan fjerne kalk på fliserne med eddike, men fugerne, som ikke tåler syre, klares bedst med knofedt, skuresvamp og universalrengøringsmiddel.
Andre afkalkningsmidler er oftest fyldt med tilsætningsstoffer, som er skadelig både for sundhed og miljø. Undgå at sprøjte med afkalkningsmidler og syre, da det er skadeligt for luftvejene.

Sådan fjerner du kalk fra fliserne
Skyl fliserne med vand – det mætter fugerne, så de ikke tager skade af syren.
Affedt overfladen ved at vaske med almindeligt rengøringsmiddel.
Vask fliserne med eddike eller citronsyre.
Tør af med en fugtig klud.
Er det ikke nok, kan du lægge nogle lag toiletpapir på kalken og gennemvæde det med eddike. Lad det virke natten over, og vask kalken væk dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top