Hjælp til Ukraine
Energicenter Voldparken lagde rammer til en fotoudstilling om krigens rædsler i Ukraine

For at sætte fokus på de menneskelige konsekvenser af konflikten i Ukraine deltog udenrigsminister Martin Lidegaard sidste onsdag i åbningen af en ukrainsk fotoudstilling i Energicenter Voldparken, der stiller skarpt på situationen i Østukraine og kvinders rolle i konflikten. Fotoudstillingen åbnes af præsident Porosjenkos særlige repræsentant til Østukraine, Irina Gerasjenko, som var i Danmark for at fortælle om de uhyrligheder, der foregår i Ukraine.
-Ukraine-konflikten udlægges ofte som et sikkerhedspolitisk skakspil mellem Vesten og Rusland. Men vi må ikke glemme konfliktens tragiske, menneskelige konsekvenser. Vi står over for en dyb humanitær krise i Ukraine. Billederne vi ser af det, som sker, er virkelighed. Vi viser solidaritet og vi føler med jer, fortalte udenrigsminister Martin Lidegaard, der var glad for at kunne være med til at s. Dét sætter denne fotoudstilling fokus på. Derfor er jeg glad for at kunne deltage i åbningen og bakke op, fortalte Martin Lidegaard, der efter fotoudstillingen mødtes med Irina Gerasjenko for at drøfte udviklingen i Østukraine, håndteringen af den humanitære situation, og hvordan der kan sættes skub i forhandlingerne om en politisk løsning.

Børnene er mest udsatte
To herboende kvinder Lesya Litvinova og Lesya Eriksen, har være primusmotorer for fotoudstillingen i Energicenter Voldparken med organisationerne ”Hjælp Ukrainske Børn” og ungdomsorganisationen Lastivka.
-Vi gør alt hvad vi kan for at samle hospitalsudstyr, tøj og mad ind. Mange børn har mistet deres forældre og har ingenting. Lige nu har vi over 100 kasser fyldt med nødhjælp, som er klar til at blive sendt afsted, men det største problem er at få transporteret det til Ukraine. Det tager 40 dage at få det sendt ud og lige nu er det vinter, fortælle Lesya Eriksen, der er har svært ved at holde gråden tilbage når hun tænker på sine nødlidte landsmænd og især på alle børnene, der lige nu også trues af frostgrader.
-Vi gør alt, hvad vi kan for at samle penge ind. Mest er det fra mund til mund men vi har også vores Facebook profil, ”Hjælp Ukrainske Børn” eller på hjemmesiden hjub.dk.

Konflikten i Ukraine har haft enorme, tragiske konsekvenser. Ifølge FN er over 4800 omkommet, over 630.000 internt fordrevet og næsten 600.000 flygtet til nabolande. En ukrainsk fotograf, som har bidraget til udstillingen, blev dræbt under sin mission for at dokumenterer krigens rædsler. Han efterlader sig kone og to børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top