Fortjent hyldest til Jesper Puch Hansen
Der var fuldt hus til jubilæums- og afskedsreceptionen i Smørhullet.

Mange havde lagt vejen forbi fritidsinstitutionen Smørhullet på Smørumvej fredag i sidste uge, da der blev afholdt reception for Jesper Puch Hansen, der kunne fejre ikke mindre end 50 års jubilæum i Smørhullet og samtidig stoppede som leder samme sted. Og oveni det hele også fylder 70 år.
Jesper Puch Hansen er oprindelig uddannet som radio­mekaniker men uddannede sig senere som pædagog, og næppe andre i bydelen har haft kontakt med så mange børn og unge som ham.

Historiske rammer
Receptionen foregik i en sal, der rummede en del af dansk kunsthistorie, da ikke mange lofter har så interessant en historie – en historie, der desværre endte trist. Både maleren Asger Jorn og maleren Richard Mortensen udarbejdede forslag til udsmykning af loftet, og det blev Richard Mortensen, der i 1946 skabte et helt eventyrligt malet loft til den sal, der i mange år var anvendt til vuggestuebørn. Senere blev salen brugt til fritidsklub og boldspil, der sammen med en vandskade, fik kunstværket til at krakelere og forvitre.
10 års forsøg på at bevare eller flytte loftet måtte opgives, og i dag sidder de sørgelige rester gemt bag loftsplader i salen.

Smørhullet
Selvejende institution
(Børneringen)
Fritidsklubpladser:240
Ungdomsklubpladser:90

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top