Fire ud af ti kan se skarpere
Mere end hver tredje i Brønshøj kunne få et bedre syn. Det konstaterer butikschef Maria Ragus Andersen fra Synoptik, der i december gik på gaden for at tilbyde forbipasserende en gratis synstest

De fleste har det nok på fornemmelsen, når brillerne ikke slår til. Alligevel var det overraskende, at fire ud af ti i Brønshøj havde behov for en efterfølgende Certificeret Synsprøve og justering af synet, da Synoptik sendte medarbejderne ud i julevrimlen for at tilbyde de forbipasserende en gratis synstest.
-Jeg synes, det er et højt tal, og det viser jo, at alt for mange af os tager til takke med, at underteksterne på fjernsynet måske er en smule uskarpe, og at vi skal anstrenge os ekstra for at læse avisen. Det er da synd, siger Maria Ragus Andersen, butikschef i Synoptik på Frederikssundsvej.

Gratis synstest blev stor succes
Måske netop derfor var den gratis synstest et tilløbsstykke for optikeren på z-gade. Både eksisterende kunder og tilfældige forbipasserende valgte nemlig at sætte julegaveindkøbet på pause i fem minutter for at få et hurtigt eksperttjek. Samtidig trak Synoptik lod om 40 gavekort à 2.000 kr. blandt deltagerne.
-Vi laver normalt en del synstest, men det tal bliver mangedoblet, når vi kommer ud på gaden og selv opfordrer folk til at kigge forbi. Selvom et perfekt syn kan gøre en stor forskel i hverdagen, er det ikke noget, man altid får prioriteret i en travl hverdag. Derfor var det dejligt at opleve, at så mange greb chancen, da den bød sig, siger Maria Ragus Andersen, Synoptik.

Synet ændrer sig hele livet
Det er dog ikke kun i Brønshøj, at synet kan blive skarpere. Over hele landet har Synoptik været på gaden for at tilbyde gratis synstest. Og fra stort set alle butikker fra Herning til Herlev lyder meldingen, at omkring fire ud af 10 har behov for en justering.
-Synet ændrer sig hele livet – særligt fra du runder 40 år. Og desværre er det sjældent til det bedre. Derfor må man nok også indstille sig på, at den styrke, du fik sidste vinter, holder til endnu en sommerferie. Den gode nyhed er så, at en synstest ikke tager mere end fem minutter, så det er hurtigt overstået, siger Maria Ragus Andersen, Synoptik på Frederikssundsvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top