Faldende tvangsauktioner
Antallet af tvangsauktioner ligger på det laveste niveau i seks år. Det viser en opgørelse af Danmarks Statistiks tal for tvangsauktioner i 2014. Sidste år faldt antallet af tvangsauktioner med 22 pct., og 3.499 familier var berørt. -Færre og færre familier står i den ulykkelige situation, at deres bolig ryger på tvangsauktion. Især de seneste […]

Antallet af tvangsauktioner ligger på det laveste niveau i seks år. Det viser en opgørelse af Danmarks Statistiks tal for tvangsauktioner i 2014. Sidste år faldt antallet af tvangsauktioner med 22 pct., og 3.499 familier var berørt.
-Færre og færre familier står i den ulykkelige situation, at deres bolig ryger på tvangsauktion. Især de seneste to år er antallet af tvangsauktioner faldet markant, og omfanget er på det laveste niveau i seks år. Det er en meget glædelig udvikling, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
Der ligger ofte betalingsproblemer, udløst af fx sygdom, ledighed eller skilsmisser, forud for tvangsauktioner.
-Det faldende antal tvangsauktioner hænger sammen med, at færre danske familier har problemer med at betale boligydelsen. I dag er ca. 4.000 familier mere end tre måneder bagud med betalingerne på deres boliglån. Da krisen ramte hårdest var næsten 9.000 familier i problemer. Betalingsproblemerne er skrumpet i takt med de seneste års bedring på arbejdsmarkedet. Samtidig er det siden krisen blevet meget billigere at låne, forklarer Ane Arnth Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top