Et klippet og barberet gadekær
Teknik- og Miljøforvaltningen i København har taget Brønshøj Gadekær under kærlig behandling og forvandlet, det var på vej til at blive en tilgroet mose, til et gadekær af en ikke uanséelig størrelse. Omkring Brønshøj Gadekær lå gårdene i den gamle landsby, og oprindeligt var gadekæret dobbelt så stort som det nuværende gadekær, der blev reetableret […]

Teknik- og Miljøforvaltningen i København har taget Brønshøj Gadekær under kærlig behandling og forvandlet, det var på vej til at blive en tilgroet mose, til et gadekær af en ikke uanséelig størrelse.
Omkring Brønshøj Gadekær lå gårdene i den gamle landsby, og oprindeligt var gadekæret dobbelt så stort som det nuværende gadekær, der blev reetableret omkring 1990.
Ved gadekæret opsatte Brønshøj Grundejerforening i 1930 en mindesten for indlemmelsen af Brønshøj i Københavns Kommune. Stenen bærer inskriptionen ”FÆLLES KAAR VED FÆLLES VIRKE og indvielsen blev fejret af en større menneskemængde med taler og musik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top