Erantis hyemalis
Også kaldet have-erantis er en lav flerårig urt af den type, man ofte kalder ”knoldplanter”. På grund af den meget tidlige blomstring allerede i slutningen af januar plantes den i haverne, hvor den betragtes som én af de tidligste forårsbebudere. Billedet er taget i søndags i en have i Husum. Man skal dog ikke putte […]

Også kaldet have-erantis er en lav flerårig urt af den type, man ofte kalder ”knoldplanter”. På grund af den meget tidlige blomstring allerede i slutningen af januar plantes den i haverne, hvor den betragtes som én af de tidligste forårsbebudere. Billedet er taget i søndags i en have i Husum. Man skal dog ikke putte den i salaten, da hele planten er giftig. Erantis findes også i østdanske skove og parker, men stammer oprindeligt fra Centraleuropa.
Netop nu er de første erantis kommet frem, og fortæller at dagene er blevet lidt længere, og at foråret venter forude. Inden længe kommer den næste forårsbebuder, nemlig vintergækken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top