En korskole bygges op
Husum og Husumvold Kirker har i løbet af de sidste år opbygget en korskole for både børn og voksne. For alle korene er glæden ved at synge central – det skal være sjovt at synge.

Husum og Husumvold Kirker gik i foråret 2014 sammen om at skabe et kor for drenge og piger i 0.-2. klasse. Koret har været en stor succes med mere end 20 tilmeldte børn, men der er stadig plads til mange flere. Leder af Spirekoret er Christina Schimmell Rindorf, der er uddannet cand.pæd. i musik og har arbejdet med kor og børn siden 1997. Hun fortæller om sine planer for Spirekoret i denne sæson:
– Børnene skal først og fremmest lære at bruge kroppen og stemmen til at skabe musik. Derfor skal vi synge både rytmiske og klassiske sange. Vi skal synge forårssange, salmer, børnesange, hurtige sange og langsomme sange og meget mere. Jeg tror, børnene vil synes, at det er rigtig sjovt, fortæller Christina Schimmell Rindorf. Tilmelding til koret kan ske på www.husumvoldkirke.dk.

Et nyt børnekor
Som noget nyt opretter de to kirker nu en fortsættelse af Spirekoret – et børnekor for drenge og piger i 3.-6. klasse, der skal synge både klassiske og rytmiske sange på dansk og på engelsk.  De skal arbejde med klang og sværere tekster, lære at bruge stemmen rigtigt og lære lidt noder. Børnene vil også lære at lytte til hinanden og synge rent, og de skal arbejde med egentlig flerstemmig sang. Børnekoret skal som Spirekoret optræde flere gange i årets løb, både i forbindelse med gudstjenester og ved små og store koncerter i andre sammenhænge. Tilmelding på www.husumkirke.dk.

Voksenkoret søger mænd
Sidst i rækken af kor, er der Husum Kirkes voksenkor under ledelse af Kirsten Thorup. Koret synger både enstemmigt og flerstemmigt og både rytmisk og klassisk, og deltager også lejlighedsvis ved gudstjenester og koncerter i kirkerne. Koret har mange sangglade kvinder – og desværre kun 3 mænd. Man behøver ikke at kunne noder for at deltage, man skal bare have en stor portion sangglæde med. Tilmelding til Kirsten Thorup på tlf. 61697059.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top