En ildsjæl går på pension
Han er en kendt personlighed i Brønshøj og både blandt unge og ældre. Han har været leder af Fritids-og ungdomsklubben Smørhullet de sidste 50 år, men nu har den energiske Jesper Puch Hansen valgt at gå på pension

At være leder for Smørhullet har været en livsstil for Jesper Puch Hansen, og det er da også med vemod, at han vælger at stoppe.
-Egentlig synes jeg ikke, jeg var færdig med at arbejde i Smørhullet, men man skal også lade andre komme til, fortæller Jesper Puch Hansen, der i sommer fortalte sine medarbejdere at han ville stoppe, når han fyldte 70 i januar 2015.
-Det bliver da svært at give Smørhullet videre – især fordi jeg ikke ved, hvem jeg skal give det videre til, fortæller Jesper Puch Hansen, der har haft 30 medarbejdere under sig og en flok på omkring 350 børn og unge, som dagligt har deres gang i ”Smørhullet”.
Det lå ellers ikke i kortene, at Jesper Puch Hansen skulle drive en hel institution. I sine unge år blev han uddannet som radiomekaniker og elektroniktekniker og startede i Smørhullet som ganske almindelig medlem, hvor han gik til hånde.
-Jeg startede med at vise film for de unge, og så blev jeg pludselig juniormedarbejder. Derefter besluttede jeg mig for at tage uddannelsen som pædagog, fortæller Jesper Puch Hansen, der ikke er i tvivl om, at han ville lave det samme, hvis han havde mulighed for at tage et nyt valg.
-Hvis jeg går på Frederikssundsvej, så bliver jeg genkendt af de fleste – lige fra børn til oldeforældre, siger Jesper Puch Hansen efterfulgt at et grin.
Om de unge er blevet værre eller bedre gennem årene, kan Jesper Puch Hansen ikke svare på, men han husker at der i 80’erne var store udfordringer i Smørhullet.

Udfordringer
Der var minirockere og grønjakker, og de gav os kam til håret. Den gang overvejede jeg virkelig, om det var det hele værd, og jeg vil da være ærlig og sige, at det nogle gange var meget tungt at gå på arbejde, fordi man ikke havde de samme redskaber til at håndterer problemerne. Vi gik vel heller ikke ind i problemerne, som vi gør i dag. Jeg tror, vi har ændret vores syn på de unge. Dengang skejede de ud, men hvis de gør det i dag, så tager vi os af udfordringerne og går i dybden med dem, siger Jesper Puch Hansen, der nu skal til at finde ud af, hvad han skal bruge sit otium til.
-Jeg skal nyde den sammen med min kone, hvis hun ellers kan holde mig ud. Så har vi et sommerhus, to børn og et par plejebørn, der også skal have min tid. Smørhullet har også været mit barn, men nu er det nået konfirmationsalderen. Jeg slipper ikke arbejdet med de unge, og jeg er blevet bedt om at gå ind i bestyrelsesarbejde i Task Force Green, som er et tilbud til unge i Storkøbenhavn. Task Force Green holder ti på den gamle flyvestation Værløse. Her arbejder vi med at udvikle og motivere drenge op til 25 år fra vores lokalområde, som har svære kår og sociale tilpasningsproblemer, fortæller Jesper Puch Hansen.
På fredag d. 9. januar fra kl. 14-18 vil der være jubilæums- & afskedsreception for Jesper Puch Hansen i Smørhullet.

• Siden Jesper Puch Hansen i 1964 startede i Smørhullet er lokalerne 4-5 doblet i areal og medlemstallet steget med mere end 300 medlemmer.
• Selvom der er mange medlemmer, gør medarbejderne i Smørhullet en stor dyd ud af at skabe tætte relationer til det enkelte medlem og deres forældre
• Der er mange forskellige medarbejder, der hver især forstår at udnytte deres potentialer til gavn for medlemmerne. Der skal være plads til både de stille, indadvendte og til dem, der er fut i. Der er plads til de børn, der har tendens til ADHA, Autisme og Aspergers.

2 kommentarer om “En ildsjæl går på pension”

  1. flemming riedel siger:

    Flot artikel. Det fortjener han. Jesper har været omdrejningspunktet for mange – både medlemmer og medarbejdere gennem årene. Godt gået!

  2. Steen Fl. Jørgensen (@steenflemmingdk) siger:

    Godt gået gamle dreng. Mindes også Ryslinge Højskole (Landsklubuddannelsen) hvor vi begge underviste.
    Husker de dejlige friske fjordrejer til natmaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top