Det er en livsstil
Hun bruger al sin fritid på at gøre en forskel, men det er ikke kun en énvejs oplevelse

Hænderne går livligt i luften og øjnene er fulde af lys og passion. 30-årige Janni Nielsen er en af dem, som brænder for at lave frivilligt arbejde. Især er det børn og unge, der optager hende. Hun brænder så meget for arbejdet, at hun både bruger det meste af sin fritid i Red Barnet Ungdom og i Brønshøj-Husum Lokaludvalg, hvor hun sidder i børn-, unge,-fritid-og idrætsudvalget.
I sit hverv som medlem af lokaludvalget har hun siden marts måned haft kontakt med flere børn og unge i Brønshøj og Husum, for at høre om de ting, der fylder i deres hverdag.
-Jeg er meget imponeret over 14-åriges visionære og konstruktive ideer. Og jeg oplever, hvad det gør ved dem at blive hørt og set. Vi undervurderer ofte unge og gør dem til ufuldstændige mennesker, der stadigvæk er umodne. Tværtimod. Når unge oplever en anerkendelse, så bliver de en stor værdi for vores samfund, fortæller Janni Nielsen, hvis store engagement ikke kan undgå at fascinere og inspirere andre.

Hvordan hjælper man?
-Da jeg gik på efterskole, havde jeg sammen med en masse andre en drøm om, at gøre verden til et bedre sted. Det var noget famlende, da vi ikke vidste, hvor vi skulle starte, og hvordan man kunne gøre en forskel. Men vi fik da lavet et projekt, som i alle tilfælde gav mig et mod på at blive ved, fortæller Janni Nielsen, der efter sit efterskoleophold for alvor gik ind i frivilligt hjælpearbejde.
Da hun kom i gymnasiet begyndte hun at lave projekter for børn og unge på Avnstrup asylcenter. Her lavede hun projekter for børnene, hvor hun blandt andet tog dem ud af huset og tegnede og malede med dem.
-Det var fantastisk. De havde virkelig brug for lysglimt i mørket, for mange af dem havde det svært fordi, de mange ofte skulle forholde sig til deres psykiske syge forældre.
For nogle år siden var Janni formand for Red Barnet Ungdom – en organisation hun stadigvæk er meget knyttet til. At være formand var et fuldtidsarbejde – noget hun klarede samtidig med, at hun studerede antropologi på universitetet. Og arbejdet med Red Barnet har givet hende en helt særlig relation.

Søstre
En af de børn har Janni fik et meget familiært forhold til, var den 9-årige Almas Solimani, hvis familie stammede fra Pakistan. Almas forældre var begge blinde, og det var især hårdt for hende, da hun var den ældste af fire børn.
-Det tog mig halvanden år et vinde hendes tillid. Jeg var tilknyttet hende igennem et rollemodelsprojekt, der hedder Barnets Ven, hvor man skabte gode oplevelser sammen. Hun var meget skeptisk over for mig, men langsomt udviklede det sig til noget varmt og trygt. I dag går Almas i gymnasiet, og hun er forsat en stor del af mit liv. Hun er min lillesøster, og vi taler sammen én gange om ugen og gerne i flere timer. Men det er ikke kun mig, der giver Almas. Hun har også givet mig rigtig meget. Mange friville tror, de skal redde nogen, men de fleste vil jo bare respekteres og mødes i øjenhøjde. I dag taler Almas og jeg om alt fra kærester, værdier og de ting der sker i medieren. Hun kan få mig til at reflektere, som ikke mange andre kan. Det er en stor gave, fortæller Jannie Nielsen, efterfulgt at et varmt smil.
Det er blevet en livsstil for Janni Nielsen at lave frivilligt arbejde, og det kommer før rigtig meget andet i hendes liv.
-Det er simpelthen det her, jeg vil. Jeg har set, hvad det gør ved mennesker at møde et andet menneske, der rækker hånden ud for at hjælpe, fortæller Janni Nielsen, der fortsætter sit engagement og det er selv om hun lige er begyndt i et løntilskudsjob som udviklingskonsulent hos Mellemfolkeligt Samvirke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top