Brønshøjs byggesager er nu digitalt tilgængelige
12. januar 2015 åbner Københavns Kommune adgangen til næste bid af det digitale byggesagsarkiv - FilArkiv.

Kommunen åbner for arkivet, efterhånden som alle byggesager, vandsager og spildevandssager bliver scannet ind for hvert ejerlav. Husum blev åbnet i oktober, og nu er Brønshøjs byggesager også fuldt digitaliseret.
Dermed kan borgere, håndværkere og arkitekter hente arkivsager og tegninger i PDF-format online døgnet rundt, frem for at skulle ind til det fysiske arkiv i Njalsgade. Man kan søge på adresse eller matrikel i FilArkiv, hvorved man får adgang til alle relevante byggesager, vandsager og spildevandssager.
Digitaliseringen sker for at gøre det lettere for borgere, håndværkere og arkitekter at få adgang til byggesagsarkivet. Samtidig bliver arkivmaterialet skånet.
-Det er meget gamle dokumenter, som bliver godt slidt, og vi risikerer, at de smuldrer til sidst. Digitalt får vi dem bevaret og opbevaret bedst muligt, siger specialkonsulent Michael Andersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen.
Personfølsomme oplysninger er fjernet fra byggesagerne i henhold til persondataloven, ligesom byggesager vedr. eksempelvis banker, posthuse og militære anlæg ikke er offentligt tilgængelige.
Det næste ejerlav, der bliver gjort tilgængeligt, er Vanløse.
Man får adgang til byggesagsarkivet via følgende adresse: www.kk-borger.filarkiv.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top