Borgmester: Lavere hastighed i byerne
Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) glæder sig over, at et flertal på Christiansborg vil gøre det nemmere for kommunerne at sænke hastigheden i byerne

Det er gennem de seneste ti år blevet langt mere sikkert at færdes i trafikken i København. I 2014 skete kun fem trafikdrab, og det er det næstlaveste tal siden årtusindskiftet. Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) mener dog ikke, man er i mål endnu, og han opfordrer regeringen til at sænke fartgrænsen for bilisterne i byerne.
– Det er tragisk, hver gang en person kommer alvorligt til skade eller mister livet i trafikken. Derfor skylder vi at gøre, hvad vi kan for at højne sikkerheden på de københavnske veje. Ved at sænke hastighedsgrænsen generelt til 40 km/t vil vi se et mærkbart fald i trafikuheld, og hvert et uheld vi kan spare trafikanterne for, skal vi selvfølgelig eliminere. Samtidig skal kommunerne have bedre muligheder for at sænke hastigheden til 30 km/t i områder med mange fodgængere og cyklister”, lyder det fra Morten Kabell.
Beregninger fra kommunen viser, at tidsforbruget for bilisterne kun vil øges minimalt ved en hastighedsgrænse på 40 km/t.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top