Bliv hørt
Af Karina Vestergaard Madsen (Enhedslisten) medlem af Børne- og Ungdomsudvalget De københavnske skoleelever går nu i skole det meste af dagen. Det betyder at fritidshjem og KKFO’er er presset, og at vi er nødt til at strukturere om. Forslaget Fremtidens Fritidstilbud er sendt i høring og det er nu man som forælder har muligheden for […]

Af Karina Vestergaard Madsen (Enhedslisten)
medlem af Børne- og Ungdomsudvalget

De københavnske skoleelever går nu i skole det meste af dagen. Det betyder at fritidshjem og KKFO’er er presset, og at vi er nødt til at strukturere om. Forslaget Fremtidens Fritidstilbud er sendt i høring og det er nu man som forælder har muligheden for at blive hørt. Min og Enhedslistens holdning er at fritidspædagoger er vigtige for børns og unges udvikling. Derfor er vores overordnede mål, at der også i fremtiden er fritidshjem og ikke kun KKFO´er. Det er vigtigt at der er en mangfoldighed i det vi tilbyder. Børn er forskellige og har forskellige behov og derfor skal vi ikke ensrette vores fritidstilbud.
Men vi skal også huske på, at når vi er nødt til at ændre på hele fritidsområdet, så skyldes det Folkeskolereformen. Derfor er det også vigtigt at finde løsninger, som sikrer, at der også i fremtiden findes fritidstilbud i København.
Jeg ved at mange forældre er bekymret for, hvad en omstrukturering af området vil komme til at betyde i praksis, og det forstår jeg godt. Nogle forældre har skrevet til mig, at det sikkert bare er en proforma høring. Men det er det ikke for mig. Jeg er ny i udvalget og tager høringen meget seriøst. Det er min klare overbevisning, at forældre, lokaludvalg, pædagoger og de faglige organisationer har et stort kendskab til lokale forhold og derfor er deres holdning til fremtidens fritidstilbud helt afgørende for mig. Der har allerede været afholdt et fælles dialogmøde på Rådhuset, hvor forældre kunne møde op. Derudover håber jeg, at lokaludvalgene vil tage initiativ til at holde lokale dialogmøder, så vi som politikere kan komme helt tæt på eventuelle negative konsekvenser af Fremtidens Fritidstilbud.
Man kan i øvrigt give sit besyv med på hjemmesiden www.blivhoert.kk.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top