Billig familiebil skuffer i sikkerhedstest
Dacia Logan falder igennem med ringe sikkerhed i årets næstsidste Euro NCAP-test, mens ny Ford Mondeo og VW Passat imponerer med højt sikkerhedsniveau

Test-sæsonen 2014 går på hæld hos det fælleseuropæiske sikkerhedssamarbejde Euro NCAP, og det er langtfra alle biler, der klarer testen lige godt. Dårligst klarer billigbilen Dacia Logan sig med kun tre stjerner.
– Selvom Dacia selv ikke lægger skjul på, at deres fokus ligger på en lav pris fremfor høj sikkerhed, må tre stjerner siges at være et skuffende resultat. Det er især fraværet af sikkerhedsudstyr, der trækker bilen ned. Her mangler Dacia Logan ganske enkelt basalt sikkerhedsudstyr som en fartbegrænser og selehusker på bagsæderne. Også resultatet i selve crashtesten er ringe. Sikkerhedsmæssigt er Dacia Logan dermed langt fra det niveau, man ellers finder i nye biler, og med kun tre stjerner er det ikke en bil, FDM anbefaler, siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.
I testens bedste ende finder man de nye og relativt dyre Ford Mondeo og VW Passat. Hvad angår sikkerheden, er der til gengæld fuld valuta for pengene. Både VW og Ford understreger, at de er med helt fremme, når det gælder sikkerhed i biler. Særligt i crashtest-delen er de to biler overbevisende, og begge biler fås med det seneste sikkerhedsudstyr. – Et flot resultat, lyder vurderingen fra Søren W. Rasmussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top