Vi køber julegaverne lokalt
Der er godt nyt til det lokale handelsliv i forbindelse med årets julehandel

Knapt 70 procent af danskerne forventer at købe julegaver i en fysisk butik, og det skal allerhelst ske i en af de nærmeste lokale butikker. Det er især kvinderne, der vil trække den lokale handel op.
Det viser en undersøgelse, som Danmarks største forbrugertjeneste PriceRunner har gennemført her op til jul inden julehandlen for alvor går i gang.
-Det er overraskende, at så stor en andel af danskerne vil handle lokalt, når gaverne skal købes, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner. Han har fulgt danskernes julegave køb tæt de seneste ti år.
Selvom vi i stigende grad køber ind online, hvor vi kan finde den bedste pris på det produkt, vi er på jagt efter, er der trods alt gode nyheder for de fysiske butikker. 78 procent af kvinderne, der køber gaver i fysiske butikker vil handle lokalt mens kun 64 procent af mændene vil gøre det samme. Kun 8 procent vil tage til en af de helt store byer for at juleshoppe.
-Vi vil gerne se og røre varerne inden vi køber dem, og det får rigtig mange forbrugere ud i de lokale butikker, siger Martin Andersen.
Dermed følger Danmark trenden indenfor detailhandel, hvor flere og flere butikker både er tilstede online og i en fysisk butik. Det giver forbrugerne mulighed for dels at forberede indkøbene bedre og dels ude i butikker få inspiration til gaverne.
Det er især kvinderne, der helst vil købe julegaverne i en fysisk butik. Og den skal ligge lokalt. Her kan det både være i den by man bor i eller nærmeste større by.
-Når vi giver gaver juleaften har vi det bedst med at det enten er den rigtige gave vi har købt eller at det er nemt at bytte den, siger Martin Andersen. Samtidigt viser al erfaring, at der er mange der synes, det er hyggeligt at julehandle i den lokale by med udsmykning og mulighed for at møde andre på juleindkøb.
Julegavebudgetter er i den fornuftige størrelse i år. Det gennemsnitlige julegave budget er på cirka 3000 kroner, viser PriceRunners jule undersøgelse.
Kvinderne vil – og det er nok ikke så overraskende – bruge mest tid på at købe julegaver. Kvinderne bruger op til 10 timer på gaveindkøbene, mens mændene bare gerne vil have det overstået hurtigst. Gennemsnitsmanden bruger 4 timer på gaveindkøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top